Zeg eindelijk eens nee tegen een moskee.

146349_962_1140708510026-Mevlana3

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) zegt dat het steeds lastiger wordt om moskeeën te bouwen, omdat buurtbewoners zich verzetten tegen de islamitische gebedshuizen. De problemen zijn volgens woordvoerder Elforkani van het CMO zichtbaar bij zo’n tien gemeenten in ons land, maar hij wil deze niet allemaal noemen omdat het CMO een bemiddelende rol wil spelen. “Daarvoor willen we ook met gemeentebestuurders gaan praten. Die willen wij nu niet voor het hoofd stoten”, aldus Elforkani. Hij noemde wel specifiek de plaatsen Zoetermeer, Groningen en Assendelft, omdat daar problemen zijn geweest die reeds uitputtend in de media zijn behandeld. Buurtbewoners maken vaak bezwaar omdat ze parkeerproblemen verwachten. Maar ook angst voor de islam speelt een rol, denkt Elforkani: “In drie van de tien gevallen ontstonden er problemen met de gemeenten na de aanslagen in Parijs en de problemen met haatpredikers”. Maar ok de beeldvorming is volgens Elforkani aan een opfrisbeurt toe: “Mensen denken dat er opeens een heleboel moskeeën worden gebouwd, maar vaak gaat het om bestaande gebedshuizen die nog ‘verstopt’ zaten in oude garages en schoolgebouwen. Die worden door nieuwbouw opeens zichtbaar”. bedrijven

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) zegt dat het steeds lastiger wordt om moskeeën te bouwen, omdat buurtbewoners zich verzetten tegen de islamitische gebedshuizen.

Dit laat het CMO weten na gesprekken met verschillende koepelorganisaties van moskeeën. Vaak verzetten buurtbewoners zich tegen de gebedshuizen. Daarnaast doen moskeebesturen te weinig aan het creëren van draagvlak, stelt het CMO.

De problemen zijn volgens woordvoerder Elforkani van het CMO zichtbaar bij zo’n tien gemeenten in ons land, maar hij wil deze niet allemaal noemen omdat het CMO een bemiddelende rol wil spelen. “Daarvoor willen we ook met gemeentebestuurders gaan praten. Die willen wij nu niet voor het hoofd stoten”, aldus Elforkani. Hij noemde wel specifiek de plaatsen Zoetermeer, Groningen en Assendelft, omdat daar problemen zijn geweest die reeds uitputtend in de media zijn behandeld. Buurtbewoners maken vaak bezwaar omdat ze parkeerproblemen verwachten. Maar ook angst voor de islam speelt een rol, denkt Elforkani: “In drie van de tien gevallen ontstonden er problemen met de gemeenten na de aanslagen in Parijs en de problemen met haatpredikers”. Maar ok de beeldvorming is volgens Elforkani aan een opfrisbeurt toe: “Mensen denken dat er opeens een heleboel moskeeën worden gebouwd, maar vaak gaat het om bestaande gebedshuizen die nog ‘verstopt’ zaten in oude garages en schoolgebouwen. Die worden door nieuwbouw opeens zichtbaar”.

Het is bepaald opvallend dat de heer Elforkani met deze uitspraak komt, want over het algemeen wordt de islamitische organisaties door gemeentes toch geen strobreed in de weg gelegd om hun ‘gebedshuizen’ te bouwen. Integendeel: overal in Nederland staan linkse fracties gereed om de islam zoveel mogelijk in zijn wensen te bedienen. Daarvan is onlangs in Gouda nog uitbundig blijk gegeven, zodat de direct betrokken buurtbewoners zich in arren moede tot landelijke politici moesten wenden. Zij verzochten die politici een verklaring te geven voor het grote aantal bedenkelijke typen die bij de bouw betrokken waren. Vervolgens bleek na ampel onderzoek dat er inderdaad sprake was van verdachte fondsenwerving en onduidelijke buitenlandse contacten en inmenging. Het gaf een bedenkelijk cachet aan de werkelijke bedoelingen van het moskeebestuur, die toch al niet hoog konden worden ingeschat. Inmiddels blijkt ook dat er hoe dan ook een moskee in de voormalige kazerne komt ondanks de bezwaren, zij het wat kleiner. Slechts een cosmetisch herstel dus in Gouda, maar de islamisering van de stad gaat onverminderd door.

Dat bewoners niet zitten te wachten op een als gebedshuis vermomd opleidingsinstituut voor de meer gewelddadige ingestelde islamieten, is niet zo gek na talloze aanslagen overal in de wereld. Zij zien de moskeeën dan ook meer als een vooruitgeschoven basis van een hen naar het leven staande en bepaald incompatibele ideologie, die zich te pas en te onpas militair manifesteert. Daar wil niemand natuurlijk de voor- of achtertuin mee gevuld hebben. Heeft overigens de heer Elforkani wel eens gekeken bij die moskeeën, in het bijzonder wanneer daar bevallig geklede jongedames of bijvoorbeeld een Joodse man met een keppeltje passeren? Dat zou hem meteen duidelijk maken dat de islam en onze samenleving niet altijd een gelukkige combinatie vormen.

Dus lijkt het erop dat de weerstand steeds groter wordt. Voor mij persoonlijk mag het nog een stuk minder. Als wij naar een islamitisch land gaan, mogen wij ook geen kerk bouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s