Duizenden asielzoekers wachten op huizen

asielzoekers_425

Asielzoekerscentra met vluchtelingen die recht hebben op een woning zijn overvol door een gebrek aan onderdak. Er wachten nu ruim 13.000 vluchtelingen met een verblijfsvergunning op een huis.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), schrijft de Volkskrant woensdag. In totaal zitten er momenteel zo’n 25.000 vluchtelingen in een asielzoekerscentra. Ruim de helft wacht op een huis van de gemeente, maar gemeenten zeggen dat er niet genoeg vrijgekomen huurwoningen zijn om aan die vraag te voldoen. Amsterdam heeft de grootste achterstand met ruim 1.100 vluchtelingen die een huis in de stad moeten krijgen.

Bron: Telegraaf.nl

En dan te bedenken dat dat de gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning 7 jaar is. In de grote(re) steden is dat langer en in kleine(re) gemeenten korter is. En voor een eventuele urgentie is heel wat nodig om die te krijgen. Jouw gehele doopceel moet je overleggen plus alle rekeningen, inkomsten en uitgaven, bankafschriften van de afgelopen 6 maanden. En dan nog afwachten of je urgentie krijgt. Maar wat moet een asielzoeker er voor doen? Zielig doen…………dendieje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s