Klacht tegen visitaties in gevangenis

JordideJJordi de J., die vastzit in de terroristenafdeling van de gevangenis in Rotterdam op verdenking van jihadisme, vindt de visitaties die hij regelmatig moet ondergaan vernederend en ook seksueel intimiderend. Zijn advocaat wil dat aan deze praktijk een eind komt en heeft een klacht ingediend bij de gevangenis.

Bij de visitatie moet de gevangene naakt meerdere keren bukken en zijn geslachtsdelen optillen om geïnspecteerd te worden. Volgens advocaat Bart Stapert is dit helemaal niet nodig en kan een gevangene ook gecontroleerd worden door middel van een bodyscan, zoals dat ook op luchthavens gebeurt. „Daar kan je het hele lichaam mee doorlichten. Het is dan niet meer nodig om tussen de billen te kijken.”De visitatie gebeurt bij ieder (mogelijk) contact met de buitenwereld. Volgens Stapert worden de mensenrechten van gevangenen geschonden als er geen aanwijsbaar veiligheidsdoel gediend wordt met de visitaties. Ook wanneer de gevangenen tijdelijk de inrichtring verlaten, staan ze volgens hem onder permanent toezicht.De advocaat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie ook gevraagd om deze praktijk onmiddellijk stop te zetten, omdat hij vermoedt dat de visitaties onderdeel zijn van beleid uit Den Haag.

Bron: telegraag.nl

Die moslimbekeerlingen zijn, indien mogelijk, nog erger. Hij zit daar niet voor jan met de kleine achternaam. Dus moet hij ook niet zeuren dat hij geregeld wordt gecontroleerd. Maar je, ze zijn ook altijd de slachtoffer, ook die gekke bekeerlingen.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s