Ah gossie! Huilende polderjihadi Jordi de Jong werd door mama opgehaald uit Syrië

Screen-Shot-2015-01-20-at-14.08.42
Jihad Jordi

Of: hoe een polderjihadi onder zijn straf probeert uit te komen.

In de strijd tegen de islamitische terreur van polderjihadi’s gebeuren opmerkelijke dingen. De 21-jarige Jordi de Jong alias Jihad Jordi uit Delft heeft vanuit Syrië zijn moeder zitten smeken om hem op te komen halen, aldus zijn advocaat. Jordi zit vast op de Terrorisme Afdeling in gevangenis De Schie, en hij en zijn advocaat proberen er alles aan doen om hem vrij te krijgen. Dus gooien ze het nu op het feit dat Jordi helemaal niet naar Syrië wilde.

De Telegraaf schrijft dat Jordi’s advocaat beweert dat hij werd gedwongen om te vechten. Ja, ja:

“Hij heeft daar onder dwang gezeten. Hij wilde helemaal niet vechten, alleen hulp verlenen. Hij werd gedwongen om te trainen om daarna te gaan vechten. Hij heeft per telefoon zijn moeder weten te bereiken, die hem heeft opgehaald”, zegt advocaat Stapert. Onder welke omstandigheden Jordi het trainingskamp kon ontvluchten, zal hij vertellen tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak.

Het Openbaar Ministerie wil hem achter slot en grenzen wegens opruiing, ronselen, verspreiden van jihadteksten, deelname aan een trainingskamp in Syrië (waar hij naar eigen zeggen helemaal niet wilde zijn) en deelname aan de islamitische terreurcel in Den Haag (bestaande uit onder anderen Abou Moussa, Rudolph Holierhoek en Abou Yazeed). Stuk voor stuk redenen om hem heel lang op water en brood te zetten.

Maar niet als het aan zijn advocaat ligt, die doet alsof Jordi er allemaal ook niks aan kon doen dat hij een radicale moslim werd en naar Syrië afreisde: “Jordi was altijd al een problematische jongen, schoot altijd extreem door in zijn passies, wilde altijd in het middelpunt staan van de belangstelling. Hij heeft ook een periode fanatiek de bijbel gelezen. Op jonge leeftijd speelde hij op de christelijke school altijd de hoofdrollen in kersttoneelstukjes.”

In de strijd tegen de radicale moslims in Nederland moeten we laten zien dat het ons menens is: wie zich bezig houdt met de jihad, zich aansluit bij ISIS of een andere islamitische terreurorganisatie, gaat lang, heel lang de cel in. Ongeacht of ze nou een ‘zielige’ achtergrond hebben en zaten te huilen in Syrië. Dat doet er allemaal niet toe.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Een gedachte over “Ah gossie! Huilende polderjihadi Jordi de Jong werd door mama opgehaald uit Syrië

  1. Voor de hulpverlening heeft hij een medische bagage nodig en voor scholen moet hij Arabisch spreken want de leerlingen leren alleen de koran daar. Hij zou eventueel bewaker van gevangenen kunnen doen maar door gebrek aan beheersing van de taal kan hij niets anders doen dan vechten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s