Peiling: VVD en CDA blijven het goed doen, PVV blijft zwak

rutwild

In de peilingen van deze week zien we enkele trends van de afgelopen weken terug. De VVD blijft bovenaan, op de voet gevolgd door CDA en SP. D66 en de PVV stagneren.

Deze week in de peilingen van Maurice de Hond treden er geen nieuwe veranderingen op. Dat is ook niet heel vreemd, want het kiezersvolk is flink op drift geweest in de afgelopen maand. Vandaar dat De Hond de scores van vandaag ook vergelijkt met die van 1 maart. En dan zijn de verschillen in de gepeilde zetels flink goed te merken:

peiling54Wie zien dus dat de VVD nog steeds een bescheiden heropleving doormaakt, en zichzelf weet te handhaven als grootste partij van Nederland. Of eigenlijk: een zetelwinst van maar liefst 9 in slechts een maand tijd is geen geringe toename. Zoals Michael ook al schreef: Nederlanders zijn niet meer boos. De tijd van zuurpruimen en ‘Marx Rutte‘ in chocoladeletters op de voorpagina van De Telegraaf ligt achter ons.

Ondertussen hebben de partijen die aangemerkt werden als de gedoodverfde winnaars van de Provinciale Statenverkiezingen – CDA, D66 en PVV – alleen maar zetels verloren.

Op die laatste wil ik nog wel even terugkomen. Want wat evident is, is dat Geert Wilders wel veel roept over de islam, maar uiteindelijk ook niet de man gaat zijn die het barbaarse ISIS stopt. Dat besef is eindelijk ook ingedaald in ons land. Al met al is de blonde Venlonaar geestig om in huis te hebben als er weer iets gebeurt in Gouda of een achterbuurt van Rotterdam, maar in het enorme machtsspel rond het Midden-Oosten is de PVV-leider uiteindelijk ook maar een onbeduidend mannetje zonder echte visie. Het speelkwartier is voorbij, lijkt de kiezer te zeggen de PVV. Tijd om serieus mee te doen in plaats van dat simpele geblaat de hele tijd.

Eén ding is zeker: we gaan dit voorjaar interessante politieke tijden tegemoet. Als de VVD doorgaat met electoraal oogsten, is de kans goed mogelijk dat ons voor het einde van het jaar een Tweede Kamerverkiezing in het vooruitzicht wordt gesteld………………………….Bron: De Dagelijkse Standaard

Weer een mooi stukje anti PVV. Maar de vraag is, hoe betrouwbaar zijn de peilingen van Maurice de Hond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s