Walgelijk: Australië pakt vrijheidslievende ISIS-bestrijder op

koerden

De wereld op z’n kop in Australië: in plaats van een man die tegen ISIS streed een heldenontvangst te geven, slaat de overheid down under de man in de boeien.

Op deze Eerste Paasdag moet ik helaas de dag aftrappen met slecht nieuws. Het gaat niet al te best met de strijd voor de vrijheid in Australië. Het land heeft namelijk oud-politicus Matthew Gardiner opgepakt. Niet vanwege z’n politieke activiteiten, maar wel vanwege het feit dat de man het lef had enige tijd de wapens op te pakken en samen met de Koerden mee te vechten tegen de barbaarse Middeleeuwenbewoners van ISIS:

Een Australische politicus die in Syrië met Koerdische strijders heeft meegevochten tegen Islamitische Staat (IS), is bij zijn terugkomst vandaag aangehouden op de luchthaven van Darwin. Dat schrijft de Sydney Morning Herald.

De voormalige leider van de arbeiderspartij in het noorden van Australië liet in januari zijn vrouw en twee kinderen achter, nadat hij via sociale media contact had gelegd met Koerdische strijders. Het is voor Australiërs verboden om naar Syrië af te reizen zonder geldige reden. Volgens het Openbaar Ministerie hangt Matthew Gardiner een lange gevangenisstraf boven het hoofd.

Vecht je voor de vrijheid van christenen, atheïsten en andere in het Westen geliefde groepen? Walgelijk! Water en brood! Aldus de autoriteiten down-under.

Het zou Australië echter sieren als ze iets meer onderscheidend vermogen aan de dag leggen, en iemand die strijdt met de Koerden tégen ISIS niet gelijkschakelen aan iemand die strijdt samen mét de genocidale maniakken vna de Islamitische Staat. Deze vervolging is niet alleen een verspilling van geld en moeite, die het openbare ministerie aldaar beter had kunnen investeren in het oppakken en berechten van échte criminelen, maar staat ook haaks op algemene fatsoensnormen. ‘Houd je van vrijheid en ben je bereid daarvoor je leven te wagen? Foei, dan ga je de bak in!’

Houd daarbij ook in gedachte dat Australië tot het macabere lijstje landen hoort waar ISIS-sympathisanten een aanslag hebben gepleegd. Weet u het nog, die gijzeling met dodelijke afloop in een café in Sydney? Je zou denken dat dat wel een eye-opener zou zijn die scepsis rond vechten tegen ISIS wegneemt.

Maar tevergeefs: het Australische openbare ministerie zal en moet deze Gardiner voor jaren in de cel stoppen, gewoon midden tussen de moordenaars en de verkrachters. Afschuwelijk. Zullen we anders alvast onze hoofdsteden preventief cadeaudoen aan ISIS, als we toch niet bereid zijn deze organisatie te bevechten én mensen die het wel zijn strafrechtelijk aan te pakken?

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s