Soennitische extremisten ontvoeren honderden Koerden in Syrië

Flag_of_the_Al-Nusra_Front.svg

Dit gaat waarschijnlijk heel fout uitpakken.
De extremistische soennitische moslims van het al-Nusrafront wedijveren met ISIS wie de meest gruwelijke terroristische organisatie is. ISIS is in de ogen van de wereld het grootste islamitische terreurmonster, maar al-Nusra (lees: de Syrische afdeling van Al Qaida) kan er ook wat van: ze hebben 300 Koerden ontvoerd, aldus Koerdische media. Via Al Arabiya:

Idris Nassan, an official in the Kobane canton, said the men were taken on Sunday evening as they were travelling from the town of Afrin, which is under Kurdish control, to the cities of Aleppo and the capital Damascus.

“They left women and children but they kidnapped 300 men and young people,” he said.

“They captured them in Tuqad village, 20 kilometers west of Aleppo and then they moved them to al-Dana town in Idlib province,” he said.

Al-Nusra heeft de kidnapping van de honderden Koerden nog niet opgeëist, maar als de berichten kloppen, zal dat niet lang op izch laten wachten. Waarom al-Nusra de Syrische Koerden wil ontvoeren terwijl de moslimterroristen het vooral hebben gemunt op president Assad? Dat kan maar één betekenis hebben: al-Nusra wil niet onder doen voor ISIS.

ISIS ontvoert Koerden, dus ontvoert al-Nusra ze ook. Wat zij kunnen, kunnen wij ook, denken ze daar. De vraag is nu wat al-Nusra met de Koerden gaat doen. Willen ze de wereld laten zien dat ze net zo gruwelijk en beestachtig kunnen zijn als het islamitische terreurleger van Abu Bakr al-Baghdadi, of willen ze ‘alleen maar’ losgeld zien om hun strijd tegen Assad beter te kunnen financieren?

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s