Huilende Iraakse soldaten bij massagraf

Screen Shot 2015-04-07 at 13.01.02

Verschrikkelijk.

Iraakse soldaten konden hun emoties niet bedwingen toen ze een massagraf vonden in de Iraakse stad Tikrit, die ze kortgeleden veroverden op ISIS.

In het graf werden maar liefst 1700 geëxecuteerde Iraakse soldaten gevonden. Zij werden vorig jaar op brute wijze om het leven gebracht door de terroristische organisatie.

Eerder gingen foto’s van de massaslachtingen de hele wereld al over. De soldaten moesten op hun buik liggen in een greppel, waarna ze stuk voor stuk dood werden geschoten. Slechts een handjevol van hen overleefde het. In de meeste gevallen konden ze ontkomen doordat de kogels hen niet raakten en ze vervolgens toch deden alsof ze dood waren. Blijkbaar controleerden de extremisten van ISIS hun slachtoffers niet altijd even goed. Gelukkig maar; anders had werkelijk niemand het overleefd.

Verreweg de meeste slachtoffers waren sjiieten. Soennitische militairen kregen zo nu en dan de gelegenheid om zich ‘te bekeren’ door zich bij ISIS te voegen, sjiieten kregen die mogelijkheid niet. De reden is dat ISIS sjiieten als ‘godslasteraars’ ziet. Zoals altijd bij extremisten geldt dat die vervolgens de doodstraf ‘verdienen’. En dan het liefst ook nog eens op de meeste gruwelijke methode.

In het Midden-Oosten is men onderhand wel wat gewend qua massamoorden, maar ook daar schrikken ze zich het leplazerus als ze zien waar ISIS mee bezig is. Aan de ene kant zegt het iets goeds over hen – ze zijn dus nog niet helemaal verhard – maar aan de andere kant zegt het natuurlijk ook het één en ander over het honderd procent kwaadaardige gedrag van ISIS. Feitelijk zien we de terugkeer van de nazi’s; deze islamitische extremisten onder leiding van Abu Bakr al-Baghdadi zijn net zo erg als de Hitlers nazi’s.

Bron: De Dagelijkse Standaard

2 gedachtes over “Huilende Iraakse soldaten bij massagraf

  1. 1700 militairen, bewapend en door de Amerikanen getraind, zijn dood, de rest is gevlucht, hun uniformen, voertuigen, mitrailleurs, missiles en wapens achterlatend…onbegrijpelijk !

    Like

  2. Terwijl de standaard routine is dat als Amerikanen moeten terugtrekken, alle wapens, munitie, transportmiddelen moeten worden meegenomen of vernietigd zodat deze niet in handen vallen anderen. Maar dat gebeurd in de meeste gevallen niet in die contreien. De reden daarvoor mag je zelf invullen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s