Afschuwelijk: ISIS publiceert nieuwe onthoofdingsvideo

Screen Shot 2015-04-08 at 07.35.22

Wat zijn het ook een ongelooflijke barbaren.

Het is weer zo ver: ISIS heeft voor de zoveelste keer een onthoofdingsvideo online gezet. Zoals altijd zijn de islamitische slachters blijkbaar maar wat trots op hun moordpartijen. Maar dat is niet de enige reden dat ze deze nieuwe video hebben vrijgegeven: ze willen ook laten zien dat ze, ondanks hun recente nederlagen in sommige delen van Irak, nog altijd “hun wil kunnen opleggen in het noorden van Irak.”

Screen Shot 2015-04-08 at 07.51.05

Islamitische Staat (ISIS) heeft dinsdag propagandavideo’s verspreid waarop de onthoofding van vier mannen is te zien in de Noord-Iraakse provincie Ninive. De mannen werden terechtgesteld voor diefstal en doodslag… Op de beelden is te zien hoe een gemaskerde man, voor een grote groep mensen, het verdict van het ‘islamitische hof van de staat Ninive’ voorleest. Nadat een beul de vier mannen heeft onthoofd, worden hun lichamen achteraan een pick-up gehangen waarmee ze door de stad werden gereden.

Nou is het natuurlijk moeilijk om bijzonder veel medelijden op te brengen met beroepscriminelen die onschuldige burgers overvallen en bedreigen, maar op de één of andere manier denk ik niet dat zij een eerlijk proces hebben gehad.

Screen Shot 2015-04-08 at 07.47.45

Nee, de kans is groot dat ze gewoon opgepakt en veroordeeld zijn zonder dat ze zich op een goede manier tegen de aantijgingen konden verdedigen. Daar komt nog eens bij dat je straffen hebt en straffen. Een dief gooi je een tijdlang in de gevangenis. Je onthoofdt hem niet en sleurt zijn lijk daarna ook niet vrolijk door de stad zodat iedereen kan zien dat je zelfs voor de doden geen respect hebt.

Screen Shot 2015-04-08 at 07.51.43

Laat het ons eraan herinneren dat ISIS werkelijk Het Kwaad vertegenwoordigt en dat het Westen die organisatie uiteindelijk moet vernietigen. We kunnen het ons in strategisch en ethisch opzicht niet veroorloven om deze slachters langer in leven te laten. Zij moeten van de aardbodem worden geveegd, Irak en Syrië moeten bevrijd worden van hun juk.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s