Marine Le Pen breekt met nazi-vader

Screen Shot 2015-04-08 at 12.44.16

Dat werd tijd.

Het heeft jaren geduurd, maar Marine Le Pen heeft dan toch eindelijk gebroken met haar vader, Jean Marie. U weet wel, de racistische jodenhater die het Front National opzette.

Uiteindelijk is het tot een breuk gekomen tussen Marine Le Pen en haar vader Jean-Marie. Na een interview vol provocaties en uitglijders in het extreem-rechtse blad Rivarol liet Marine Le Pen weten dat zij zich zal verzetten tegen het lijsttrekkerschap van Jean-Marie bij de regionale verkiezingen in de december. Jean-Marie Le Pen zou het Front National in de regio Provence, Alpes, Côte d’Azur aanvoeren.

Marine heeft de afgelopen tijd veel te veel van haar vader gepikt. Zo bedekte ze zijn uitspraak dat de gaskamers slechts een detail in de geschiedenis van de mensheid waren met de mantel der liefde.

Onbegrijpelijk natuurlijk, en vooral ook onacceptabel. Je kunt niet pretenderen een serieuze partij te zijn terwijl je tuig als Jean Marie tolereert – nee, ook niet als die man toevallig je vader is. Dan moet je gewoon toegeven dat je in de kern nog steeds een neo-nazistische partij bent. Natuurlijk betekent dat ook dat Marine geen president kan worden, maar goed, dat geheel terzijde.

Hoe dan ook, Marine mocht dit onderhand inderdaad weleens doen. Het is heel goed van haar dat ze dit gedaan heeft en het zal haar ongetwijfeld helpen om het imago van ‘het nieuwe’ Front National toch wat op te poetsen. De enige vraag die ons rest is: gaat haar vader nu rustig met pensioen of verklaart hij zijn bloedeigen dochter de oorlog? Gezien zijn diepzittende haat voor alles wat anders is én zijn onwaarschijnlijke ego zou het me niet verbazen als hij voor optie twee kiest. In dat geval kon het weleens bijzonder onrustig worden bij FN.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s