Wilders demonstreert bij islamcongres Utrecht

PVV-leider Geert Wilders en twee Tweede Kamerleden van zijn partij willen donderdag demonstreren voor de deur van een islamitische conferentie in Utrecht waar volgens de PVV omstreden radicale moslims komen prediken. Daarmee willen ze het signaal afgeven „dat we geen haatimams in Nederland willen”, zei Wilders woensdag tegen het persbureau ANP.

Wilders heeft burgemeester Jan van Zanen van Utrecht telefonisch laten weten dat hij samen met de Kamerleden Sietse Fritsma en Machiel de Graaf naar die stad komt om hun afkeuring te uiten over de komst van de sprekers. De gemeente Utrecht wil alleen kwijt dat „iedereen mag demonstreren”. Over inzet van politie om een confrontatie te voorkomen, wil de gemeente niets zeggen.

De PVV heeft ook schriftelijke vragen over de kwestie gesteld aan de ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Binnenlandse Zaken. Zo vindt de partij het „absurd” dat er een visum is verstrekt aan „islamitische voormannen die hebben bewezen terroristische bedoelingen te hebben of zelfs voorwaardelijk gestraft zijn voor martelpraktijken”. Wilders wil dat de visa alsnog worden ingetrokken. Ook dringt hij erop aan de stichting AlFitrah, die de conferentie organiseert, te ontbinden en de bijbehorende moskee te sluiten „nu zij heeft bewezen terreurpredikers uit te nodigen”.

Ook de Kamerleden van de Groep Bontes/Van Klaveren hebben om opheldering gevraagd. Ze willen onder meer van de minister van Veiligheid en Justitie weten waarom er geen actie is ondernomen tegen de komst van de „islamitische geweldspredikers”. Ook vragen ze hem hoe hij de „aanhoudende komst” van deze predikers naar Nederland tegengaat en welke maatregelen hij zal nemen tegen organisaties die hen uitnodigen.

Bron: telegraaf.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s