Twee PvdA-Kamerleden beginnen kamikazeactie tegen Diederik Samsom

800px-WiltedRose

Liever vandaag dan morgen!

En de coalitie valt in 3, 2, 1…

Diederik Samsom heeft drie keer op rij de verkiezingen verloren, en toch blijft hij een blauw stoeltje warm houden in de plenaire zaal. Steeds meer PvdA’ers, inclusief de twee PvdA-Kamerleden Mei Li Vos en Lutz Jacobi, vinden dat de partij een nieuwe koers moet varen en zijn dus tegen de koers-Samsom.

De Kamerleden steunen een traditioneel links manifest waarin staat dat er verkeerde keuzes zijn gemaakt en dat de “tijd nu [is] gekomen” voor veranderingen. Het is een kamikazeactie waarmee ze ongetwijfeld de woede op hun hals halen van de driftkikker partijleider. Via De Telegraaf:

Als de twee parlementariërs voet bij stuk houden, kan het kabinet in de gevarenzone komen. De coalitie verliest zonder hun steun haar krappe meerderheid in de Tweede Kamer, die inmiddels is geslonken tot 76 van de 150 zetels.

Er hoeft maar één PvdA-Kamerlid te breken met de fractie en het is over en uit voor de coalitie.

De Kamerleden Mei li Vos en Lutz Jacobi gelden al langer in de PvdA-fractie als onberekenbaar. Maar met het vertrek van eerdere dwarsliggers Myrthe Hilkens en Desiree Bonis en de zetelroof van Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk, leek het interne rumoer weer wat geluwd. Tot nu. “Mijn steun voor de leden die dit initiatief hebben genomen. Ik ontvang van andere PvdA’ers veel begrip. Ik ben gericht op de toekomst… na drie electorale verliezen”, aldus Jacobi.

Samsom houdt intussen de kaken stijf op elkaar. Hij denkt dat het allemaal wel overwaait. Dat ziet hij verkeerd. Dit blijft net zolang dooretteren tot hij vertrekt. Het zou fantastisch zijn als het kabinet valt door deze kamikazeactie. Dan gaan we weer naar de stembus en stemmen we de coalitie weg. Het is de hoogste tijd voor een frisse wind door Den Haag.

Bron:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s