Wilders betoogt tegen ‘haatimams’

PVV-leider Geert Wilders en twee Tweede Kamerleden van zijn partij hebben donderdag korte tijd voor de deur van een islamitische conferentie in Utrecht gedemonstreerd. Volgens de PVV komen daar radicale moslims prediken.

Met de demonstratie wilden Wilders en de Kamerleden Sietse Fritsma en Machiel de Graaf het signaal afgeven „dat we geen haatimams in Nederland willen”, zei Wilders woensdag al. De PVV-voorman droeg donderdag een bord bij zich met daarop de tekst: „Geen haatimams in Nederland”.

„Wat wij hier willen doen is een tegengeluid laten horen”, motiveerde Wilders zijn protest tegen de conferentie. Hij benadrukte wel dat hij voor de vrijheid van meningsuiting is.

Organisator is de Utrechtse islamitische stichting AlFitrah. Hun conferentie wordt gehouden in het eigen gebouw van de stichting in de wijk Overvecht. De organisatoren hebben laten weten dat iedereen welkom is bij de conferentie, ook Wilders.

De PVV-voorman reageerde dat hij niet ingaat op uitnodigingen van een stichting die „dit soort mensen uitnodigt.” Hij wees met name op een deelnemer die voorwaardelijk zou zijn gestraft voor ‘martelpraktijken’.

Twee leden van het bestuur van AlFitrah zeiden donderdag het eens te zijn dat zogenoemde ‘haatimams’ moeten worden uitgesloten van de conferentie. Volgens hen zijn die er dan ook niet. Ze beschuldigen Wilders ervan dat hij zelf haat predikt.

De ‘Derde Riffijnse Islamitische Conferentie’ in Utrecht duurt van donderdag tot en met zondag. De gemeente Utrecht heeft laten weten eventuele oproepen tot geweld of haat zaaien niet te tolereren. Met de politie is besproken dat wordt opgetreden bij strafbare feiten of verstoringen van de openbare orde.

Bron: telegraaf.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s