De academische wereld obsedeert weer eens over Geert Wilders

Maar alles wat Geert Wilders zegt,……….zijn op feiten gebaseerd !!!

geertwilders2

Zie de nieuwe aanval op de PVV uit academische hoek: ‘Wilders presenteert zijn mening als een feit’.
Toegegeven, ze maken het in Leiden niet zo bont als in Tilburg enkele jaren geleden toen een scriptie waarin Geert Wilders een oprechte fascist werd genoemd, werd beloond met het cijfer 10. Maar een vreemde bedoening is dit zeker wel. Een nieuw onderzoek, uitgevoerd in Leiden, zou namelijk aan het daglicht brengen dat… houdt u zich vast… Geert Wilders zijn mening als feit presenteert:

Van Leeuwen analyseerde 47 parlementaire toespraken in de periode 2004-2009 en ontdekte dat Wilders vanaf 2007 significant minder bijzinsconstructies als “ik vind dat…” gebruikt. Het is opvallend dat deze afname samenvalt met het moment dat Wilders’ politieke ideeën volgens politicologen radicaler worden.

Van alle interessante dingen die je zou kunnen opmerken over Geert Wilders, kiest de Universiteit Leiden er dus voor om misschien wel één van de minst opmerkelijke eigenschappen van de PVV-politicus onder de loep te nemen. Want wees eerlijk: wie presenteert z’n mening nu niet als een feit? Hoe vaak hebben we politici die voorstanders zijn van Europese eenwording niet horen pleiten voor een invloedrijker Brussel omdat zogenaamd onomstoten bewezen zou zijn dat dat ook beter is voor Nederland?

Een nietszeggende conclusie, dus, van onderzoek Van Leeuwen, dus hij ook eenvoudig had kunnen trekken na ‘analyse’ van één van de andere in politiek Den Haag woonachtige bestuursdieren.

Maar om de obsessie met Wilders wat minder groot te laten lijken, nam de Leidse wetenschapper ook andere politici onder de loep. Eén van de personen die ook vergeleken werd, was Ella Vogelaar… die zo’n tien jaar geleden voor enkele korte jaren minister was. Waarom Vogelaar? Waarom heeft de universteit zich niet gebogen over Diederik Samsom, Lodewijk Asscher of voor mijn part zelfs Job Cohen of Wouter Bos? Al deze figuren zijn binnen de PvdA veel belangrijker en invloedrijker geweest, en hebben voor stukken langere perioden parlementaire geschiedenis geschreven dan de paar jaartjes dat die malle Vogelaar de scepter zwaaide over haar ministerie van Spek en Bonen.

Oké, voor dat kleine beetje werd ook Pechtold nog onderzocht door Van Leeuwen. Probeert u niet van uw stoel te vallen bij deze wereldschokkende ontdekking:

‘Pechtold spreekt zijn collega’s meer dan Wilders direct aan met “u”, waardoor hij meer dan Wilders suggereert met zijn collega’s in onderling gesprek te zijn.’

Iedereen die ook maar twee minuten naar een Kamerdebat kijkt waar zowel de PVV- als de D66-fractievoorzitters aan meedoen, kan deze conclusie al trekken. Sterk staaltje opendeurenwetenschap dus, van onderzoeker Maarten van Leeuwen. Maar goed: het staat de man natuurlijk vrij te proberen om met wat fragmentjes van Politiek 24 en wat losse conclusies – verbonden aan vooringenomenheid over de PVV – een doctoraat op te halen. Als de kans zich bij mij voordeed om met een quasi-wetenschappelijk net-niet-helemaal-neutraal anti-Wilders artikel te promoveren, had ik die ook wel gegrepen.

Het is alleen jammer dat de Universiteit Leiden mee lijkt te gaan in de benoeming van de anti-PVV-doctor.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s