Weg met VNL

Screenshot_43
(Door: Gale Boetticher)

In de afgelopen weken hebben veel libertariërs aangegeven de partij VNL van voormalig PVV-Kamerleden Van Klaveren en Bontes te steunen. De heren profileren zich als klassiek-liberalen die van plan zijn Nederland een stuk vrijer te maken. In werkelijkheid zijn het vooral politieke opportunisten. VNL werd in 2014 opgericht, nadat Joram van Klaveren en Louis Bontes uit de PVV stapten. De partij is nu in het nieuws door geruchten dat Bram Mosckowicz lijsttrekker wordt bij de komende verkiezingen. Of dat echt zo is, valt nog te bezien, maar diverse andere ex-sympathisanten van Wilders hebben zich al wel bij VNL aangesloten. Van Klaveren en Bontes beschrijven VNL als volgt op de website:

‘VoorNederland (VNL) is een klassiek-liberale partij. Wij streven naar meer vrijheid, meer welvaart en meer veiligheid.‘

Klinkt goed. De heren noemen zichzelf klassiek-liberalen, dus dan hebben ze zeker een lange historie in het pleiten voor én bewerkstelligen van een flink kleinere overheid? Nee, helaas niet. Hun belangrijkste wapenfeit is het gedogen van Rutte I, een kabinet zo liberaal dat het zorgde voor een hogere belastingdruk, een hogere staatsschuld en minder economische vrijheid.

PVV normale grootteLees verder>>>
De Vrijspreker

Bron: EJ Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s