Gouda wilde moskee en weigert financiën te openbaren

De omstreden plannen voor een moskee op de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne (PWA) in Gouda zijn veel ouder dan tot nog toe bekend. Het vorige college van B&W stelde al in september 2013 formeel voor om het gebedshuis op het kazerneterrein te vestigen. Dat blijkt uit nieuwe stukken die ThePostOnline met een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (Wob) heeft verkregen.

Weer is het de overheid die de islam opdringt.

Op 20 september 2013 is de moskeebesturen in een bestuurlijk overleg waarbij namens de gemeente onder andere aanwezig waren de burgemeester en het hoofd afdeling Grondzaken, Ontwikkeling en Ondersteuning te kennen gegeven dat de PWA-kazerne de meest geschikte locatie is voor het vestigen van een moskee.

Het was dus de gemeente die als eerste de kazerne weg wilde geven.

Tot dusverre bestond de indruk dat de zeer omstreden plannen voor de megamoskee pas begin 2014 op tafel kwamen. Uit eerder vrijgegeven stukken bleek dat burgemeester Schoenmaker op 11 maart 2014 – acht dagen vóór de verkiezingen – heeft voorgesteld school De Ark samen met de moskee in de kazernegebouwen onder te brengen.

Schoenmaker.

Dat moet dan gebeuren door het Rijksvastgoedbedrijf in januari 2014 te laten weten dat ‘de bestemming van de locatie van de gehele PWA-kazerne definitief blijft zoals deze nu is (maatschappelijke voorzieningen) en dat als beleidskader wordt meegegeven de vestiging van een kerkgenootschap (moskee)’.

Een kerkgenootschap een moskee? Welke zot?

Een Wob-verzoek van ThePostOnline om openbaarmaking van het accountantsrapport over de financiën rond de moskee is afgelopen week afgewezen. Volgens de gemeente schaadt openbaarmaking van de bevindingen van accountant PWC het ‘belang van controle en toezicht door de gemeente’. Bovendien zal het de relatie met PWC beschadigen: de gemeente is ‘contractueel overeengekomen dat het rapport vertrouwelijk zal worden behandeld en niet met derden zal worden gedeeld’. Tot slot bevat het rapport ‘persoonlijke beleidsopvattingen van de accountant’, aldus de gemeente.

Bron: Fubar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s