Welk bedrag geeft de staat uit aan een asielzoeker?

Screenshot_56

(Door: Carla Joosten)

Opvang, procedure en levensonderhoud: op de berekening van de kosten per asielzoeker heerst een politiek taboe.

Minstens € 26.509,- is het bedrag dat de Nederlandse staat jaarlijks uitgeeft aan een asielzoeker. Deze berekening is gemaakt aan de hand van informatie van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Vooral de zorgkosten springen in het oog. Die bedragen gemiddeld € 6.160,- per asielzoeker per jaar. Asielzoekers hebben geen inkomen, maar wel recht op dezelfde zorg als Nederlanders.

Ze hebben bovendien geen eigen risico of bijdrage – die vergoedt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers. Ze hebben ook recht op een aantal onderdelen uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Lees verder>>>
(h/t Bert G.)

Elsevier

Bon: EJ Bron

2 gedachtes over “Welk bedrag geeft de staat uit aan een asielzoeker?

  1. Zij hebben recht op een totale gratis zorg terwijl ik premies en eigen risico betalend, voor mijn bril na een operatie en tandartskosten zelf moet betalen ten kosten van andere leuke dingen bijvoorbeeld met vakantie gaan. Ik neem aan dat de kosten van onderwijs, maatschappelijke werkers, politie, gevangenis niet inbegrepen zijn.

    Like

  2. Doe ik er nog een schepje bovenop, die kosten die al 100.000en mensen niet meer KUNNEN betalen. Die kosten zorgt dat heel veel NEDERLANDERS in de schulden brengt, krijgen die asielzoekers gratis.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s