Nipte meerderheid Kamer voor opvang illegalen

Screenshot_18De opvang voor illegalen kan in de Tweede Kamer rekenen op een nipte meerderheid. Naast de PvdA willen ook SP, D66, ChristenUnie, GroenLinks, Partij voor de Dieren, Groep Kuzu/ Öztürk, 50PLUS (samen 77 zetels) een basisopvang voor onder andere afgewezen asielzoekers.

Een aantal gemeenten biedt illegalen al noodopvang, maar ze willen hier geld voor van het Rijk. Dat gebeurt nu tijdelijk, maar de vraag is of het kabinet dit structureel gaat regelen. De coalitie van VVD en PvdA ruziet daar al de hele week over, na een uitspraak vanuit de mensenrechtenorganisatie Raad van Europa. De ministers van de aangesloten landen vinden dit soort opvang nodig.

Over één ding in het asielbeleid is de hele Kamer het wel eens: asielzoekers die zijn afgewezen en uitgeprocedeerd, moeten Nederland verlaten. Dat staat ook zo in het regeerakkoord. De vreemdelingen zijn daar zelf verantwoordelijk voor. Het probleem is echter dat velen weigeren weg te gaan en dan soms jaren als illegaal in Nederland leven, vaak in de marge van de samenleving. Wat er met hen moet gebeuren, zorgt al jarenlang voor een politieke worsteling „omdat er eigenlijk geen oplossing is”, aldus een betrokkene.

Lees verder>>>
(h/t “Driek”)

De Telegraaf

Bron: EJ Bron

Een gedachte over “Nipte meerderheid Kamer voor opvang illegalen

  1. “Over één ding in het asielbeleid is de hele Kamer het wel eens: asielzoekers die zijn afgewezen en uitgeprocedeerd, moeten Nederland verlaten.”

    En hoelang moet dat doorgaan. Waarschijnlijk enkele jaren? Ons eigen volk kan al niet meer rondkomen, worden achteruit gezet. De ouderen die dit land mede heeft opgebouwd, worden geplukt en kunnen naar de voedselbank. Maar ach, zolang de uitgeprocedeerde asielzoekers maar goed worden opgevangen. Maar nu weten we zeker wie de landveraders zijn, de PvdA, SP, D66, ChristenUnie, GroenLinks, Partij voor de Dieren, Groep Kuzu/ Öztürk, 50PLUS. Maar zeker de VVD niet vergeten, want die speelt een vuil spelletje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s