Waarom Wilders niet racistisch is

Door Rob Kern

Het is de media niet ontgaan dat Wilders bezig is met een rondreis door Europa. Op 27 maart was hij in Wenen en sprak hij op het congres van de FPO. Op 13 april reisde hij af naar Dreesden en sprak hij 10.000 PEGIDA aanhangers toe.

Wilders werd enthousiast ontvangen en hield een bevlogen, zij het voor ons Nederlanders bekende, lezing over de gevaren van de islam voor de moderne westerse maatschappij.

Dat gedeelte van zijn voordrachten heeft voldoende aandacht gekregen in de media, vandaar dat ik hier niet verder op in wil gaan. Wel is Wilders’ houding jegens Israel, die hij op de bijeenkomsten nadrukkelijk besprak, een nadere beschouwing waard.

In Wenen zei Wilders:

“We moeten zij aan zij met Israel staan. Het is het bolwerk van onze beschaving in het Midden-Oosten. Het is het licht in een zeer duistere omgeving. Israel vecht onze strijd. We moeten Israel allemaal ondersteunen, want de zogenaamde “Heilige Oorlog” tegen Israel, is een oorlog tegen ons allemaal. Als Israel niet in vrede kan bestaan, dan kunnen wij dat geen van allen.”

In Dresden zei hij:

”Liebe Freunde, deutsche Patrioten, schaut nach Israel, lernt von Israel. Israel ist eine Insel im Meer islamischer Barbarei. Israel ist ein Leuchtfeuer der Freiheit und des Wohlstands umgeben von islamischer Dunkelheit. Israel weigert sich, überrollt zu werden. Und wir weigern das auch.”

Deze passages bleven niet onopgemerkt door een extreemrechtse blogger die hem terstond “Zionisten Schwein”noemde. Wilders kreeg dus kritiek zowel links als extreem rechts.

Lees verder Waarom Wilders niet racistisch is

Bron: De Nieuwe Realist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s