ZIJLSTRA PLEEGT COUP EN DUWT RUTTE II OM

Het overleg over de bed-bad-brood-regeling tussen de coalitie is hervat. De top van de VVD onderhandelt op het ministerie van Sociale Zaken met de top van de PvdA.

Eerder vanochtend kwam de VVD al intern bijeen. Op het ministerie van Algemene Zaken spraken staatssecretaris Dijkhoff, fractievoorzitter Zijlstra, partijvoorzitter Keizer, en Eerste Kamervoorzitter Hermans met premier Rutte. Het overleg duurde anderhalf uur.

Holleeder

Fractievoorzitter Zijlstra zegt dat er nog steeds naar een oplossing wordt gezocht. “We proberen eruit te komen. We hebben het over een heel belangrijk punt voor de VVD: een streng asielbeleid voor mensen die weigeren om uitspraken van Nederlandse rechters uit te voeren. Dat beleid gaan we niet wijzigen als VVD.”

Zijlstra vervolgt: “Als Willem Holleeder net zo naar de rechter zou luisteren als deze mensen, zou hij nog geen dag in de gevangenis hebben gezeten.”

Volgens Dijkhoff is het vinden van een compromis lastig. Hij voelt niets voor een half bad, een half bed en een half brood. “Bij een half bad loopt het water eruit”, zei hij.

Met video: http://nos.nl/artikel/2031350-opnieuw-topoverleg-over-asielopvang.html

Bron NOS.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s