AIVD: Niet alleen terugkeerders, ook thuisblijvers vormen dreiging

De AIVD vormt zelf trouwens ook een bedreiging, niet alleen omdat ze er de ballen van snappen, maar ook omdat ze zich met liefde laten infiltreren.

De dreiging van jihadistisch terrorisme gaat niet alleen uit van personen die naar Syrië of Irak zijn vertrokken en eventueel terugkeren, maar ook van personen die in Nederland (ver)blijven. Deze hebben in veel gevallen niet eens de intentie om naar een strijdgebied te vertrekken.

De ‘thuisblijvers’ zijn bijvoorbeeld personen die gefrustreerd zijn vanwege een mislukte uitreispoging of mensen die thuis radicaliseren onder invloed van de propaganda van groeperingen als Islamitische Staat in Irak en al-Sham. Ook kan het gaan om personen in ons land die contact onderhouden met oudere netwerken, waarvan jihadveteranen de kern vormen, die nauwe relaties hebben met jihadistische groeperingen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Allen vormen een potentiële dreiging voor Nederland.

In 2014 heeft de AIVD in meerdere gevallen tijdig dreiging kunnen onderkennen en andere overheidspartijen in positie gebracht om op te treden.

Dé jihadist bestaat niet

Een profiel van dé jihadist is moeilijk te geven. Dat maakt het werk van de AIVD complex. Zo vormt niet iedere terugkeerder per definitie een risico. Per geval wordt in samenwerking met andere partijen, zoals de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, het Openbaar Ministerie en lokale overheden een inschatting van de risico’s gemaakt die van iemand uitgaat.

AIVD >>

Onze veiligheidsdiensten bestaan uit (geïnfiltreerd door) gekken. Quote van GS:

“In het jaarverslag schrijft de organisatie bijvoorbeeld dat jonge mensen zich vrijwillig laten terugzetten in de ‘zevende eeuw’. “Zij willen zich verbinden aan organisaties die niet het geloof, maar geweld prediken in het zogenaamde kalifaat of daarbuiten.”
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/04/dertig_nederlandse_kinderen_in.html

Nee prutsers. Dát is nou precies dat geloof. Hoe kan je islam (islamisme voor mijn part) bestrijden als je nog geen idee hebt wat het is.

We leiden verdorie terroristen op tot veiligheidsexpert:

Jason Walters (Hofstadgroep): expert in veiligheid, GS >>

Zie ook:

De antisemieten van de PvdA op veiligheid en jihadi’s op buitenlandse zaken

Alle Mohammedanen moeten verwijderd worden uit functies waarin ze ons land kunnen schaden

Bron: Fubar

2 gedachtes over “AIVD: Niet alleen terugkeerders, ook thuisblijvers vormen dreiging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s