Duitse supermarktketen Edeka biedt bootvluchteling reizen aan ( video)

ArtaniaJe kon er op wachten, maar dan is het nu eindelijk zo ver: EDEKA op 21 Oktober 1907 opgericht als  „Verband deutscher kaufmännischer Genossenschaften“ en inmiddels de grootste Duitse supermarktketen biedt als “Spezial Angebot” een 12 nachten durende bootreis aan door de Middellandse Zee met het motorschip Artania, waarbij na Sardinië , Sicilië wordt aangedaan, langs Lampedusa  en de Libische kust wordt gevaren op weg naar Malta en eindpunt Istanbul.

De kosten voor deze reis, waarbij de operator geen garantie kan geven dat er vluchtelingenbootjes worden gespot, het is net zo iets als “whale watching” noch dat er hulp verleend moet worden aan in nood verkerende vluchtelingen, bieden toch de kans van dichtbij het zich dank zij de vooruitziende blijk van politici afspelende drama met eigen ogen te aanschouwen. Het meenemen van een filmcamera, fototoestel of smartphone wordt aanbevolen , zodat je thuis in der Heimat met beeldmateriaal onderbouwd,  kunt vertellen, “Ich war dabei  und habe es gewusst “.

Het gaat om een “Sonderangebot”en de prijs bedraagt net geen € 1.500 voor een volledige verzorgde  rondreis te weten vliegticket enkele reis vanaf Düsseldorf naar Istanboel, rondreis van 12 dagen over de Middellandse Zee en aankomst in Civitavecchia ( 80 km ten noorden van Rome) doorreis per bus naar Genua en dan per bus naar Düsseldorf.

Het kaartje met de route ziet u hier :prijslijs2

E.e.a staat in schril contrast met de “prijslijst” wat een aanzienlijk kortere reis voor een asielzoeker kost. De Belgische journalist Rudi Vranckx publiceerde een “prijslijst” voor een overtocht op zijn Facebook pagina en wij nemen deze met dank over :

Prijslijst

U ziet, een vluchteling is aanmerkelijk meer kwijt voor een reis van “slechts “3 dagen en ook te verzorging laat te wensen over. Wel is opvallend, dat er gebruik gemaakt kan worden van de satelliettelefoon, zodat vluchtelingen niet slechts de achterblijvers, maar ook de contacten die zij reeds in Europa hebben kunnen inlichten over hun vermoedelijke aankomst.

Opvallend is tevens steeds weer, dat ondanks het feit dat de vluchtelingen eenmaal met de vaste EU bodem onder de voet steevast klagen over wat zij hebben achtergelaten, zaak, geld, familie, terwijl er ook gezegd wordt dat hun land van herkomst hun geen mogelijkheden meer biedt en zij daarom het geld , gauw een 6 tot 10.000 dollar hebben betaald voor de overtocht. Dat bedrag stelt een familie in de landen van herkomst gemakkelijk in staat een jaar comfortabel te leven en kunnen wij slechts concluderen dat het in de meeste gevallen om economische gelukszoekers gaat.

Toch maar de deur eens gaan sluiten ? Kijkt u hier eens naar het voorbeeld van Australië!

Bron:GeenNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s