JUMBO, uw adres voor Halal hapjes

halal

Je denkt in eerste instantie aan een marketing stunt, HALAL hapjes bij de JUMBO, waar de Nederlanders die AH de rug hebben toegewend hun boodschappen doen. Op zich zelf niets mis mee, want in ons over gedemocratiseerde land moet iedereen alles kunnen doen, d.w.z. “iedereen” zolang het maar niet om de oude Nederlanders gaat, die door hun inzet dit hebben mogelijk gemaakt, maar i.p.v. de redelijkerwijze verwachte rechten alleen nog maar plichten hebben.

Terug , zoals een van onze lezers ons schreef  voor een rondje JUMBO en wel in een gemeente waar de toestroom van moslim medeburgers nog niet het niveau heeft bereikt van dat in de randstad. Op naar Gelderland en dan om precies te zijn de Achterhoek, waar het dragen van een hoofddoek voorlopig nog met enige nieuwsgierigheid wordt bekeken , ” Neu zeg, heb’t dat zuun, zou ze kiespijn hebb’n met zo’n doek om de kop ..wikkeld ?”

Vlak  tegen de Duitse grens de lokale JUMBO in voor de dagelijkse boodschappen in de wetenschap dat daar  in ieder geval enkele van 7 zekerheden worden aangeboden ( de slogan van JUMBO) waaronder “uw wensen staan centraal.” Karretje vol en dan de wens ,  nog gauw even naar die uitstalling van lekkere hebbedingen, en valt de keuze op saucijzenbroodjes. Pakje met 2 stuks in de hand, even kijken naar de houdbaarheidsdatum en wat blijkt ? Op het etiketje staat met grote letters “HALAL saucijzenbroodje “ ! Nog steeds enigszins naïef een ander pakje gepakt en weer het zelfde resultaat .

Wij kijken hulpeloos om ons heen, saucijzenbroodjes maar dan enkel en alleen “HALAL” ?

Ja, enkel en alleen “Halal” , want dan weet je wat je krijgt, maar “uw wensen staan centraal”, nee daar is géén sprake van !

Familie van Eerd, gaat er iets helemaal verkeerd in jullie op Nederlandse kneuterigheid toegeschreven formule van “wij zijn de van Eerdjes en als eenvoudige middenstanders begrijpen wij wat jullie, de klant wensen?”  Het is natuurlijk wel aardig jullie klantenblad “Hallo “steevast op pagina 3 te tooien met de foto van  dochter Colette, die moeder is van 4 kinderen en mede-eigenaar van Jumbo, de spruitjeslucht komt je tegemoet bij het openen van het blad,  maar er zijn toevallig nog wat overgebleven echte Nederlanders, die uit principe geen HALAL wensen, en er géén andere keuze blijkt te zijn!

Binnenkort krijgen wij toch ook geen  authentieke Somalische maïspap, de originele Ghanese gegrilde apenstaart of als summum de Iraakse of Syrische geitenogen,  smaken zo lekker met voorgekauwde Egyptische rijst.

Gaat nu zelfs JUMBO toegeven aan dwingelandij van een hun mening aan de meerderheid opdringende groep medelanders ?

Bron: Geennieuws.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s