‘VVD en PvdA staan los van de werkelijkheid’

DEN HAAG – 

„Dit akkoord is niet gesloten om de situatie van illegalen in Nederland te verbeteren. Dit akkoord is niet gesloten om immigratie tegen te gaan. Het enige doel van dit akkoord is het kabinet bij elkaar houden.” Oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas (VVD) is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over het woensdagavond gesloten akkoord van VVD en PvdA over de opvang van illegalen. „Dit tekentafelcompromis is totaal losgeraakt van de werkelijkheid.” Maar, voegt hij eraan toe: „Ik ben wel blij dat het kabinet hier niet over is gevallen, dat is dan wel positief en goed voor de stabiliteit van het land.”

Frans Weisglas
Het zwaarbevochten akkoord houdt onder meer in dat er opvang blijft voor uitgeprocedeerde asielzoekers in vijf grote steden en in de terugkeerlocatie Ter Apel. Voor andere dan die gemeenten betekent het kabinetsbesluit dat hun opvang tot een uitspraak van de Raad van State door mag lopen en ook nog betaald wordt door het Rijk. Als de Raad van State oordeelt dat opvang niet hoeft, wordt overgegaan naar het nieuwe systeem. Gemeenten die desondanks doorgaan met het bieden van onderdak en eten (‘bed, bad en brood’), krijgen minder geld van het Rijk.

„Dit is natuurlijk geen praktische oplossing. Er is op de tekentafel, in Haagse achterkamertjes, net zolang geschoven tot zowel VVD als PvdA zich hierin kon vinden. Maar in de praktijk werkt het niet”, aldus Weisglas. „Dit is een voorbeeld van de Haagse werkelijkheid, maar niet van de echte werkelijkheid.” Dat VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra uitgeprocedeerde asielzoekers vergeleek met crimineel Willem Holleeder, noemt Weisglas „het absolute dieptepunt” van de ruime week die is gesproken over het onderwerp.

Alles voor het pluche, dit is de slechtste kabinet ooit. Het zijn niet meer dat LANDVERRADERS.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s