Vluchtelingencrisis: Europa kan en wil het probleem niet oplossen

Screenshot_6

(Door: Jelte Wiersma)

Een extra boot en vliegtuig in de Middellandse Zee om vluchtelingen te redden, dat is het wel zo’n beetje qua uitkomst van het EU-spoedberaad. Intussen blijft de deur van het krakkemikkige huis Europa wagenwijd open staan.

De regeringsleiders van de 28 landen van de Europese Unie kwamen donderdag bijeen in Brussel om te praten over asielbeleid en het redden van vluchtelingen op de Middellandse Zee.

De gemaakte afspraken zijn vooral voor de Bühne. Zo van: ‘Europa doet iets’. Maar ‘Europa’ doet weinig want dat kan én wil het niet. Europese politiek werkt volgens een curieuze volgorde. Het bestaande huis – de natiestaat – wordt al gesloopt voordat het nieuwe huis – de Europese Unie – een fatsoenlijk dak heeft.

Lees verder>>>
Elsevier

Bron: EJ Bron

2 gedachtes over “Vluchtelingencrisis: Europa kan en wil het probleem niet oplossen

  1. In de EU verplicht de wet ons de drenkelingen te redden maar niet om ze hier te laten blijven. Wij mogen ze terugsturen.
    Niets mensenrechten, dat heeft niets mee te maken ondanks de krokodillentranen van de christenen en de mondialisten. ONZE KINDEREN EERST daar hebben wij gewerkt en belasting voor betaald !

    Like

  2. Er worden wetten gemaakt door het kabinet en de EU, maar niemand houdt zich eraan. Vooral de EU staat voor opvang en veiligheid van de “vluchtelingen” en NIET voor het eigen volk. Wij moeten maar blijven betalen, ruimte maken en inschikken . Ik ben echt benieuwd waar onze breekpunt ligt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s