Kabinetscrisis voorkomen mag wat kosten : DERTIG MILJOEN

crisis

Maar laten wij wel zijn, daar krijg je dan ook wat voor terug. Een stabiel kabinet, het beste kabinet ooit, met mannen en vrouwen die uitmunten door een praktijk gerichte vooruitziende blik, want was het niet de Franse politicus Émile de Girardin, die ooit eens zei, “regeren is vooruit zien ” en dat laatste kun je ons huidige kabinet toch niet ontzeggen. Wat waren zij vooruitziend naar het einde van het coalitie overleg over de uitgeprocedeerden. Het regeren laten wij dan maar even achterwege.

Maar goed er kwam na anderhalve week praten om de eigen stoel te redden dan toch een overeenkomst en daarmee werd een kabinetscrisis voorkomen, kon Rutte geruststellend zijn moeder weer bellen met de boodschap “zet de hap maar op, ik kom zo thuis” en haalde Nederland opgelicht opgelucht adem. Want er hing een prijskaartje aan de overeenkomst en daar stond op : DERTIG MILJOEN !

Nogmaals daar krijg je dan als belastingbetaler wat voor terug. In eerste instantie morrende burgemeesters van die plaatsen waar de bordjes langs de straten met: Welkom hier BB&B, dreigen te moeten verdwijnen, d.w.z. dat wordt pas in de herfst als iedereen al weer is vergeten wat er nu eigenlijk is afgesproken.

Dan opgeluchte uitgeprocedeerden die en wij laten ons graag beleren in politiek correct Nederlands nu “ongedocumenteerden” heten, en die nu 5 steden kunnen bezoeken waar de zieligheidsindustrie zorgt voor de felbevochten BBB faciliteiten, een verruiming van het beeld dat zij van ons land hebben, met als kersje op de appelmoes, maar dan slechts als zij vrijwillig willen meewerken aan hun uitzetting, een paar weekjes Ter Apel.

Wij citeren even uit de brief die de Tweede Slaapkamer over het onderwerp ontving :

Het daadwerkelijk realiseren van betere terugkeerresultaten wordt met name bepaald door een hoger percentage vrijwillige terugkeer. De in deze brief genoemde aanpassingen dragen hieraan bij en ter ondersteuning hiervan zal extra worden geïnvesteerd in activiteiten die vrijwillige terugkeer bevorderen.

Voor de bedoelde aanpassingen in de Vrijheidsbeperkende Locatie (VBL)  en de voorfase VBL locaties stelt het kabinet uit de generale middelen structureel 15 miljoen euro beschikbaar. Ook zal uit de generale middelen worden geïnvesteerd in terugkeer en terugkeerprojecten, waarvoor een bedrag van 5 miljoen euro beschikbaar is. De migratie- en ontwikkelingsgelden van het ministerie van Buitenlandse Zaken (4 miljoen euro) worden blijvend ingezet voor terugkeerprojecten en deze worden verhoogd naar een jaarlijks bedrag van 10 miljoen euro.

Wij zullen u niet vervelen met de verdere inhoud van de brief, behalve deze zinsnede :

Als de vreemdeling niet aangeeft bereid te zijn tot vertrek volgt geen plaatsing in de VBL en wordt gekeken of gedwongen vertrek mogelijk is. Als gedwongen vertrek mogelijk is, zal dat (al dan niet via bewaring) plaatsvinden.

Als gedwongen vertrek niet mogelijk is en de vreemdeling niet bereid is mee te werken aan (vrijwillig) vertrek, zal de vreemdeling op straat komen te staan. Ook als een vreemdeling op straat staat, kan hij zichzelf steeds weer in het stelsel plaatsen door alsnog te gaan werken aan vertrek. Dan volgt plaatsing in de VBL.

M.a.w. de ongedocumenteerde ziet een terugkeer niet zitten en eindigt na enige tijd weer ……. in de BB&B regeling, waarna het hele verhaal weer opnieuw kan beginnen. Zo ontstaat dan ook de situatie die wij inmiddels van vele uitgeprocedeerden hoorden, waaruit blijkt dat zij vaak al 10 jaar in ons land verblijven.

Maar…….. wij hebben een akkoord!  VVD, Mark Rutte en de PvdA hebben hun gezicht en positie gered en daar ging het uiteindelijk alleen maar om. Het Poldermodel functioneert nog steeds uitstekend en kan de regering zich nu weer met belangrijkere zaken bezig houden, zoals gezellige handelsmissies naar leuke landen, de reisgidsen bestellen voor kennismakingsreizen of toch maar weer eens de buitengewone Nederlandse gemeenten in het Caribisch gebied bezoeken, kortom nog wat leuke dingen doen om de resterende kabinetsperiode door te komen.

En, kom op die 5 euro per belastingen betalende Nederlander heeft u er toch wel voor over ?

Bron: Geen Nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s