‘Kapitein bootvluchtelingen was gedwongen’

De vermoedelijke kapitein van de vluchtelingenboot die voor de kust van Libië zonk, is „door smokkelaars gedwongen de boot te besturen”. Dat zei althans de vermeende broer van de man, Makrem Mahjoub zaterdag tegen persbureau Reuters.

Italië heeft de 27-jarige Mohammed Ali Malek uit Tunesië opgepakt en wil hem berechten voor de ramp die zo’n 750 mensen het leven kostte. Overlevenden van de ramp hebben hem aangewezen als bestuurder van het schip.

Volgens Mahjoub werd Malek in Libië bedreigd door mannen met Kalasjnikovs. Hij moest de boot besturen, omdat hij „verstand had van de zee en met onze vader viste”. „Ze namen hem mee naar de boot. Toen hij me belde, was hij in shock en huilde hij”, aldus Mahjoub.

Mahjoub zei dat zijn broer eigenlijk Nourredine Mahjoub heet en uit de vissersplaats Chebba komt. Hij wordt verdacht van ontvoering en meervoudige doodslag. De boot is in botsing gekomen met een vrachtschip dat de vluchtelingen te hulp wilde schieten.

Bron: telegraaf.nl

Ja natuurlijk, al worden ze op heterdaad betrapt, hun eerste reactie is ALTIJD, ik was het niet, ik werd gedwongen. Wel flink genoeg om 100en mensen de dood in te jagen.

2 gedachtes over “‘Kapitein bootvluchtelingen was gedwongen’

  1. Zij liegen altijd en allemaal , zelf met bloed en poederkruit op hun kleren of met hun auto vol met wapens ( zoals in Parijs een paar dagen geleden) blijven zij ontkennen.En het is waarschijnlijk zijn advocaat die hem dit excuus heeft gefluisterd

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s