Poetin: sancties hebben niets met de Krim te maken

De Russische president Vladimir Poetin

(Door: Bürgender – Vertaling: E.J. Bron)

Volgens een nieuwe documentaire, die zondag op de Russische televisie werd uitgezonden, hebben de sancties van het Westen tegen Rusland überhaupt niets met de annexatie van de Krim te maken. Het zou er alleen maar om gaan Rusland te verzwakken.

De Russische president Vladimir Poetin deed in een nieuwe documentaire van de tv-zender Rossia 1 de uitspraak dat de Verenigde Staten rondom de eeuwwisseling separatisten in het noorden van de Kaukasus ondersteund zouden hebben.

De twee uur durende documentaire was gewijd aan de 15 jaar die Poetin in functie is en concentreerde zich op de prestaties en uitdagingen van de president in deze periode. Poetin werd op 26 maart 2000 gekozen en op 7 mei 2000 beëdigd. tijdens de oorlog in de jaren-90 vocht Rusland tegen Tsjetsjenen en strijders uit aangrenzende regio´s in het noorden van Kaukasus.

De Russische geheime dienst FSB zou destijds een brief van haar “Amerikaanse collega´s” gekregen hebben met de informatie dat zij vanaf dat moment het recht zouden hebben “alle oppositionele krachten in Rusland te ondersteunen”, inclusief de separatisten in de Kaukasus.

Het interview toont de diepe teleurstelling over het Westen. Poetin zei dat het Westen zich alleen maar vreedzaam tegenover Rusland zou gedragen nadat het op de knieën gedwongen zou zijn. “Zodra we humanitaire hulp nodig hebben, is alles in orde. Dan sturen ze ons aardappelen. Maar als Rusland economisch en politiek begint te groeien, begint het Westen ermee ons te bestraffen”, aldus Poetin.

Ook de actuele sancties tegen Rusland zouden niets met een reactie op de annexatie van de Krim te maken hebben, maar “een poging zijn om de ontwikkeling van Rusland te verhinderen. Dat is een politiek die we al eeuwenlang kennen.”

Bron:
www.gegenfrage.com
Auteur: Bürgender

Bron oorspronkelijk artikel:
www.themoscowtimes.com

Vertaald uit het Duits door:
Bron: E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s