Amerikaanse politici willen niet dat Geert Wilders het land inkomt

geertwilders

Vanwege zijn ‘islamofobie’.

Moet je democratisch gekozen politici de toegang tot je land weigeren om hun mening over bijvoorbeeld de islam? Volgens twee Democratische leden van het Amerikaanse Congres wel. Zij willen dat PVV-leider Geert Wilders toegang tot de Verenigde Staten wordt geweigerd, zo schrijven ze in een brief aan president Obama die is uitgelekt naar Foreign Policy. In de brief van 23 april staat onder andere dit te lezen:

“We respectfully request that the U.S. government deny Mr. Wilders’s entry due to his participation in inciting anti-Muslim aggression and violence,” wrote Reps. Keith Ellison (D-Minn.) and André Carson (D-Ind.) in the April 23 letter. “Mr. Wilders’s policy agenda is centered on the principle that Christian culture is superior to other cultures.”

The letter, addressed to Secretary of State John Kerry and Homeland Security Secretary Jeh Johnson, calls on the officials to deny Wilders’s entry under the authority of the International Religious Freedom Act, which empowers the State Department to ban the entry of a foreign leader responsible for severe violations of religious freedom.

De twee linkse politici schrijven ook dat de vrijheid van meningsuiting niet ‘absoluut’ is (terwijl dat in de Verenigde Staten juist wél zo is, je mag er zeggen wat je wil). Citaat:

“In the U.S., freedom of speech is a bedrock principle that distinguishes free societies from ones living under oppressive regimes. Freedom of speech, however, is not absolute. It is limited by the legal and moral understanding that speech that causes the incitement of violence or prejudicial action against protected groups is wrong.”

Wilders is uitgenodigd om te komen spreken op uitnodiging van de Republikeinse Tea Party-politicus Louie Gohmert. Hij gaat ook een prijs uitreiken voor de beste Mohammed-cartoon. Overigens is het protest van de twee Democraten overduidelijk niet geslaagd, want Wilders is al lang en breed in de Verenigde Staten. Dat is maar goed ook. Wat je ook van Wilders’ opvattingen vindt, in the land of the free staat de vrijheid van meningsuiting nog altijd als een paal boven water.

Knipsel

Bron: De Dagelijkse Standaard

5 gedachtes over “Amerikaanse politici willen niet dat Geert Wilders het land inkomt

 1. Met dit verschil, die imam predikt over dat er niets anders telt dan de islam, dood aan de christenen en joden en als die de islam afwijst. Dood d.m.v. onthoofding, stenigen, verbranding, van een gebouw afgooien etc etc. Wilders wil niet meer islam in de westerse wereld, dat is niet verenigbaar. Wilders praat niet over het doden van de moslims. Wel zegt hij wat de islam is, een ideologie van moord, onderdrukking, geen vrijheden met de shariawetten. DAT is het verschil.

  Like

  • Oproepen tot geweld is inderdaad verboden, maar veel van die imams zijn ook niet gek, die zeggen alleen maar dat Allah de homo’s en Joden zal bestraffen, en dan valt het onder de vrijheid van meningsuiting omdat het geen oproep is maar het aanroepen van een God, en dat mag. Dus net zoals Wilders zoeken zij de grenzen op van de meningsuiting met hun stevige uitspraken, maar ze gaan er net niet overheen. Ik zie weinig verschil.

   Like

 2. Zolang Wilders “minder minder minder” roept en een imam roept “dood aan de Joden en ongelovigen” is er wel degelijk een verschil. En ik scheer ze niet over 1 kam, maar deze heerschap mag in diverse Europese landen niet meer in. Dat zal NIET zonder reden zijn. Dat geldt ook voor Wilders, alleen de boodschap verschilt nogal van inhoud.

  Like

 3. “Oproep tot etnische zuivering”? Criminelen terugsturen naar eigen land hoort niet onder die categorie.
  En die imams wensen van alles EN ROEPEN OP tot verwerpen van democratie en het DODEN van joden en/of ongelovigen en het oproepen tot jihad. Lijkt me beter dat u zich iets meer verdiept in de materie of anders een psychiater opzoeken. Het kunnen 2 dingen zijn met u, of u bent niet goed bij uw hoofd en/of u bent zo’n vermakelijke internettrol. Persoonlijk denk ik beide.

  Like

 4. Nu weet ik het zeker, u bent beide.
  Maar vooral een trol, onder de namen, multikultiknuffelaar en Linkschestrijder.
  Tijd voor een psych.
  Maar ja, ieder heeft zijn mening.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s