CDA en VVD: burgemeester moet haatsjeik weren

In de gemeenteraad van Eindhoven en in de Tweede Kamer is onrust ontstaan over de komst van haatsjeik Aaidh al-Qarni naar de Al-Fourqaan moskee in Eindhoven. De lokale fracties van het CDA en de VVD hebben direct vragen gesteld aan de burgemeester naar aanleiding van de berichtgeving.

Sjeik Aaidh al-Qarni.
Sjeik Aaidh al-Qarni
Vanmorgen diende de landelijke partij Voor Nederland (VNL) ook al vragen in bij de minister van Veiligheid en Justitie. De partij wil weten of de burgemeester aangespoord wordt om de komst van de omstreden geestelijke te voorkomen. De sjeik is in de Verenigde Staten en Frankrijk niet welkom vanwege zijn eerdere uitspraken.

CDA-fractievoorzitter Linda Hofman is verbijsterd over het nieuws. ,,Dit verbaast ons zeer aangezien we vorige week met elkaar nog de discussie hebben gevoerd over hoe we radicalisering in Eindhoven willen aanpakken. De komst van de sjeik gaat regelrecht in tegen wat wij besproken hebben. Het oproepen tot haat en geweld is iets wat wij als gemeenteraad hebben afgekeurd en daarom is volgens ons de komst van de sjeik, en het hem geven van een podium, niet wenselijk.”

Net als het CDA is de VVD tegen de komst van Aaidh al-Qarni. In een eerdere preek heeft hij het over ´Iraakse bezetters´, waarvan hij hoopt dat deze ´uit elkaar gescheurd worden.´ Hij vindt dat ´jonge mannen geofferd moeten worden´, ´kelen doorgesneden moeten worden´ en ´schedels verbrijzeld moeten worden´.

,,Stuk voor stuk verschrikkelijke teksten waarvan de Eindhovense VVD fel afstand neemt. Wij roepen dan ook iedereen op, en in het bijzonder de al-Fourquaan moskee en de stichting Waqf, om afstand te nemen van deze sjeik en zijn uitspraken.”

Fractievoorzitter Ferry van den Broek hoopt dat burgemeester Rob van Gijzel ,,alles gaat doen wat noodzakelijk is om te voorkomen dat de genoemde sjeik zal spreken in Eindhoven.”

Deze haatbaard wordt door meerdere Europese landen geweerd, dus waarom hier wel toelaten, tenzij je nog een tapijt besnuffeld wil hebben………………dendieje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s