Slim idee: Europees inreisverbod voor islamitische haatpredikers

Border_patrol_during_the_NSS

Tegen radicalisering van jongeren.

Er moet een Europees inreisverbod komen voor alle islamitische haatpredikers die van buiten Europa komen, onder andere om radicalisering van islamitische jongeren in de Europese Unie te voorkomen. Nee, dat is geen voorstel van de PVV, maar van de… PvdA. Via De Telegraaf:

Dat stelde PvdA-Europarlementariër Kati Piri dinsdag in het Europees Parlement in Straatsburg. Zij riep de Europese Commissie in Brussel op met een voorstel te komen.

Piri vindt dat de Europese landen hun plannen tegen radicalisering beter moeten uitwisselen, net als de manier waarop ze de radicalisering aanpakken. Ook een inreisverbod voor haatpredikers kan helpen om te voorkomen dat moslims zich ontwikkelen tot radicale strijders (jihadisten), stelt ze.

Het lijkt me een voorstel dat iedere partij in Europa kan als de Europese Commissie daadwerkelijk met een voorstel komt om zo’n inreisverbod te regelen. Let wel, dit is niet vergelijkbaar met de Amerikaanse politici die willen dat Geert Wilders de Verenigde Staten niet inkomt.

Wat het grote verschil is? De haatpredikers komen naar Europa om jongeren zover te krijgen dat ze radicaliseren en de wapens oppakken in de in hun ogen heilige jihad tegen christen, andere moslims en het vrije Westen. Wilders daarentegen is een democratisch gekozen politicus die slechts zijn mening en visie op de wereld verkondigt.

Daar kun je het niet mee eens zijn, maar Wilders is geen haatprediker die jongeren oproept op jihad te gaan, zich aan te sluiten bij de islamitische terreurorganisatie ISIS en aanslagen te plegen. Het plan van de PvdA’er wordt hopelijk zo snel mogelijk ingevoerd. We moeten een zo hoog mogelijke dam opwerpen om te voorkomen dat nog meer moslims in de westerse wereld radicaliseren.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s