Regering verziekt de gezondheidszorg

Politici blijven maar doorgaan met bezuinigen.

Ina Eggink

Er wordt alleen bezuinigd en niet gekeken naar de gevolgen. Dat is uw korte maar krachtige oordeel over het zorgbeleid van de regering. „Het lot van de hulpbehoevenden zal ze een zorg zijn”, concludeert een deelnemer aan de Stelling van de Dag.

Steeds lijkt er van alles mis te gaan in de zorg. Al maanden zijn er bijvoorbeeld problemen rond het uitbetalen van het persoonsgebonden budget (pgb), waarmee mensen zelf zorg kunnen inkopen. Staatssecretaris Martin van Rijn heeft toegezegd dat dit probleem voor 15 mei zou zijn opgelost, maar hier bestaat twijfel over.

Volgens de Amsterdamse wethouder Eric van der Berg zijn de achterstanden veel te groot. Hij denkt dat de boel pas rond de zomer op orde is. Een meerderheid van 81 procent van de deelnemers aan de Stelling van de Dag denkt dat zelfs dit te optimistisch is.

Hoe weinig vertrouwen er is op een spoedige oplossing blijkt wel uit de reactie van een respondent: „Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Er is grote onduidelijkheid. ’We zijn met uw situatie bezig’, krijg je dan te horen tijdens ellenlange telefoongesprekken. Als je tenminste niet in de wacht wordt gezet. Ook word je steeds maar doorverbonden, zodat je aan het eind weer terug bent waar je begon.”

Lees verder:   http://www.telegraaf.nl/watuzegt/wuz_stelling/23982373/__Regering_verziekt_de_gezondheidszorg__.html

Bron: telefraaf/Wat u zegt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s