Koers afgelast na terreurdreiging

Archiefbeeld uit 2013 uit Rund um den Finanzplatz.

De wielerwedstrijd Rund um den Finanzplatz gaat vrijdag niet door nadat er een bom is gevonden in Oberursel, waar het peloton dicht in de buurt komt.

De Duitse justitie spreek van ‘een mogelijk gevaar voor de bevolking’ en heeft daarom een streep gezet door de koers. Bij de wedstrijd over ruim 206 kilometer staan tienduizenden mensen langs de kant van de weg. Langs het parcours werd donderdag ook gezocht naar explosieven.

In het dorpje Oberursel bij Frankfurt, dat aan het parcours ligt, werd in de nacht van woensdag op donderdag een echtpaar van het bed gelicht. Een 35-jarige man zou zich de afgelopen dagen herhaaldelijk hebben opgehouden langs het traject. „De verdenkingen werden daarom sterker”, aldus een topman van het OM in Duitsland.

Pijpbom en waterstofperoxide

Volgens Die Welt zijn bij een huiszoeking een pijpbom, ontstekingsmechanismen, een geweer en munitie in beslag genomen.

De politie zou de twee op het spoor zijn gekomen doordat de vrouw onder een valse naam in een bouwmarkt 3 liter van het chemische middel waterstofperoxide kocht dat voor de productie van een bom kan worden gebruikt. Het middel wordt normaliter gebruikt voor het schoonmaken van tuinvijvers. Drie liter is genoeg voor tientallen vijvers.

Aan de wedstrijd zouden dertien Nederlanders deelnemen, onder wie Tom Dumoulin en de compleet Hollandse ploeg van Roompot, van ploegleider Michael Boogerd. Lotto-Jumbo is niet van de partij. John Degenkolb, recent winnaar van Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix, zou als grote favoriet aan de start verschijnen.

De verdachten zouden salafistische moslims zijn, voorstanders van een terugkeer naar de ‘zuivere’ islam uit de beginjaren van de godsdienst.

Bron: telegraaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s