Geert Wilders: ik zal nooit buigen voor geweld en terreur

IK ZAL NOOIT BUIGEN VOOR GEWELD EN TERREUR

Als het aan PVV-leider Geert Wilders ligt, komen de organisatoren van de Mohammed-cartoonwedstrijd en -tentoonstelling waarbij werd geschoten, naar Nederland. Hij noemt de schietpartij ‘een aanslag op de vrijheid van meningsuiting’.

Heftig

‘Maar ik zal nooit buigen voor geweld en terreur en voor de vrijheid van meningsuiting en tegen de islamisering blijven strijden in Nederland en daarbuiten. Maar erg heftig was het wel vandaag.’ Wilders had het gebouw net verlaten toen twee schutters het vuur openden.

Knipsel

Een ongewapende beveiliger raakte gewond, maar hij is buiten levensgevaar. De identiteit van de schutters is nog niet bekend.

Uitnodiging

Vlak voor de schietpartij gaf Wilders een toespraak in het Curtis Culwell Center in Garland, een voorstad van Dallas. ‘De islam kent geen humor.’ Hij nodigde de organisatoren van de expositie en wedstrijd uit om naar Nederland te komen.

‘Ik zal jullie helpen deze cartoons in het gebouw van het Nederlandse parlement tentoon te stellen.’

Wilders nam het in zijn toespraak op voor de vrijheid van meningsuiting. ‘We zullen barbarij nooit toestaan, we zullen de islam nooit onze vrijheid van meningsuiting laten stelen. Nooit!’ De PVV-leider herhaalde dat hij op dodenlijsten staat van terroristische organisaties als Al-Qa’ida en IS.

Bron: Elsevier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s