Identiteit schutter Wilders-lezing bekend

Dader bijeenkomst Wilders bekende moslimextremist…..

Een van de daders van de aanslag op de anti-islambijeenkomst in het Amerikaanse Garland is geïdentificeerd. Het gaat om Elton Simpson, een moslimextremist uit Phoenix (Arizona) die eerder is vervolgd in een terreurzaak. Dat heeft een hooggeplaatste FBI-medewerker verklaard tegen ABC News.

Simpson was een bekende van de FBI. De man is vier jaar terug veroordeeld tot een boete omdat hij tegen overheidsagenten had gelogen over reisplannen naar Afrika. Volgens de rechter probeerde Simpson weliswaar een voorgenomen reis naar Somalië verborgen te houden voor de autoriteiten, maar kon niet worden bewezen dat hij daar van plan was deel te nemen aan de jihad, zoals de FBI betoogde.

Simpson rende zondagavond plaatselijke tijd met een handlanger uit een auto en begon te schieten op bewaker Bruce Joiner, die voor het congrescentrum stond waar de anti-islambijeenkomst werd gehouden. Geert Wilders, die en van de belangrijkste sprekers, was toen al net weg. Aanwezige agenten schoten terug. Daarbij kwamen Simpson en zijn handlanger om het leven. Het is nog niet bekend wie de tweede dader is. De FBI trekt momenteel alle contacten van Simpson na in de hoop op aanknopingspunten.

Bron: telegraaf.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s