ISIS executeert 600 Yazidi’s omdat ze niet islamitisch zijn

Screen Shot 2015-05-04 at 11.59.01

Koerdische vechters waarschuwen dat er “meer van dit soort genocides zullen plaatsvinden als de wereld niet ingrijpt.”

ARA News bericht dat het zogenaamde Sharia Gerechtshof van ISIS maar liefst 600 Yazidische Koerden ter dood veroordeeld heeft… en ze meteen heeft laten executeren.

On Friday the so-called Sharia Court of the Islamic State group (IS/ISIS) reportedly executed 600 hostages from the Yezidi community of Shingal (Sinjar) in the Talafar district in northern Iraq.

The group piled the bodies into the well of Alo Antar on al-Ayyadiya highway, local sources reported.

Volgens bronnen in Irak heeft ISIS de afgelopen dagen tenminste 700 gevangen genomen Yazidi’s naar die plek hebben vervoerd, waar ze dus geëxecuteerd worden en vervolgens worden begraven in een massagraf.

Een lid van de Koerdische Peshmega – de Koerdische helden die al maanden tegen ISIS strijden en slechts op minimale steun van het Westen kunnen rekenen – Shahin Shingali zegt dat dit soort massamoorden veel vaker zullen plaatsvinden “als de internationale gemeenschap niet ingrijpt.”

Vertegenwoordigers van de Iraakse overheid veroordelen de moordpartijen en zeggen dat ISIS voor een geperverteerde vorm van de islam staat, maar ze zijn niet bij machte om er iets aan te doen. ISIS is nog altijd te groot en te sterk.

De gouverneur van de provincie Nineveh legt uit:

“These terrorists are degrading Islamic religion. Muslim clerics should bear their responsibility to show the public the reality of this terrorist group, demonstrating how it is diametrically opposed to the correct, tolerant teachings of the Islamic religion.”

Nou klinkt dat in principe heel mooi, maar er is een probleem. ISIS baseert zich namelijk wel degelijk op door traditionele soennitische geleerden gerespecteerde ‘uitspraken en handelingen van de profeet.’ Zoals Al-Ahkam As-Sultaniyyah stelt in “The Laws of Islamic Governance“:

As for the captives, the amir has the choice of taking the most beneficial action of four possibilities: the first, to put them to death by cutting their necks; the second, to enslave them and apply the laws of slavery regarding their sale or manumission; the third, to ransom them in exchange for goods or prisoners; and fourth, to show favor to them and pardon them.

ISIS kan alleen effectief worden bestreden als soennitische leiders toegeven dat er nogal wat valt aan te merken op de traditionele soennitische interpretatie van de islam en voor grootschalige hervormingen pleiten. De stap van ‘traditionele islam’ naar ISIS’ Radicale Islam is op dit moment namelijk gewoon veel te klein. Het is aan de islamitische wereld om daar iets aan te doen en om de islam klaar te maken voor de 21e eeuw, door oude, barbaarse gebruiken en tradities te verwerpen en de lessen van de verlichting te omarmen.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s