De bijstandsfraude in Nederland bedroeg 1.4 miljard euro

fraude

Gaat u er even voor zitten, tenzij u denkt, wij worden modern, F**ck, hebben ze mij in de gaten en haastig in de trapkast verdwijnt totdat het bellen en bonken bij de deur is opgehouden. 1.4 miljard euro, dat is net zo veel als de gezamenlijke winst die alle zorgverzekeraars in Nederland in 2013 maakten.

En als wij de vergelijking even door trekken, de zorgverzekeraars zeggen dat deze winst noodzakelijk is om een goede zorgverzekering te kunnen waarborgen, dus als bijstandsfraudeur zouden wij voor willen stellen dat je een zelfde gedachtegang hanteert. “Ik moet deze fraude wel doorzetten, zelfs verhogen, want ik moet mijn kwaliteit van leven zien te behouden.

En…. ware het niet zo treurig, de gemeenten die de bijstand o.a. ten onrechte vanwege de fraude hebben uitgekeerd denken dat er van terug vorderen weinig meer komt !  Veel vorderingen staan al geruime tijd uit en de kans dat de bijstands  gerechtigden  fraudeurs nog terug gaan betalen is nihil.

De grootste “crediteur” is de stad Rotterdamabad aan de Maas. Nee, wij haasten het ons te schrijven, het heeft niets te maken met het grote aantal niet Nederlanders in de stad of wel Nederlanders naar dan net even wat anders als u begrijpt wat wij bedoelen. Ruim 140 miljoen moeten de mannen van Sheikh Aboetaleb nog zien te incasseren en dat lukt niet. Uiteraard komt Amsterdamabad aan de Amstel op de 2e plaats met ruim 100 miljoen. Zijn Amsterdammers eerlijker dan Rotterdammers ? Nee, echte geboren en getogen Amsterdammers of Rotterdammers doen niet voor elkaar onder als het gaat om eerlijkheid. Dus waar moeten wij zoeken ?

Mag je zo maar frauderen ? Een moeilijk te beantwoorden vraag. Als je naar lokale en landelijke politici kijkt zou je haast zeggen, geen probleem , moet kunnen. Maar voor gewone Ahmed met de hoofddoek en zijn buurman Jan met de pet gelden andere regels. Was het tot nu toe zo dat de aangiftegrens bij € 10.000 per geval lag, de gemeenten hebben de zaak wat opgerekt, scheelt in het werk dus nu gaat men pas bij een fraude van € 50.000 naar het OM.

Niet dat dit veel zal schelen, want het OM heeft geen capaciteit, het onderzoek duurt vaak meer dan 2 jaar !!! en als er dan al resultaat geboekt wordt, is de strafmaat zo gering, dat dit de harde fraudeurs niet afschrikt.

Hoe zat het ook weer met eerlijkheid duurt het langst ? Dat is van voor 1960 !

Bron: GeenNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s