Groen licht voor EU referendum Groot-Brittannië! Updates.

P1460140

Joost Niemöller

Update 1. De overwinning van de Conservatieven is inmiddels even compleet als de ondergang van Labour.  EU referendum is nu onvermijdelijk. 

Update 2. UKIP heeft zijn aandeel in het totaal aantal stemmen met bijna 10 % vergroot. UKIP is nu de derde stroming in GB geworden. Door het districtenstelsel zal dit hen overigens zeer weinig zetels opleveren. 

Update 3. Volgens de laatste Poll wil 45 % van de Britten in de EU blijven en wil 33 % eruit.  Maar heel veel zegt dat allemaal nog niet.

Labour is de multiculti partij. De partij voor meer ‘diversiteit’, voor meer immigratie, voor minder Britse cultuur en meer islamcultuur. Labour hield een bijeenkomst waar de moslims gescheiden mochten zitten en nam niet eens de moeite daar behoorlijk op te reageren.

Labour is ook de meest uitgesproken pro-EU partij.

Dat is totaal door de Britse kiezers afgestraft. Afgaand op de exit poll. Nu kan er nog van alles veranderen aan de voorspelling van zo’n exit poll, maar de verschillen tussen Labour en de Conservatieven zijn te groot. Het kan niet anders of de Conservatieven gaan regeren. En dat betekent dus ook dat Cameron zijn belofte na moet komen: Groot Brittannië krijgt zijn referendum over de EU.

Farage zei dat je Cameron niet kon vertrouwen over die belofte. Cameron had al andere verkiezingsbeloften verbroken namelijk, toen hij moest samenwerken met Nick Clegg.

Farage zelf wil al dit jaar een referendum over de EU.

Farage heeft ook gezegd dat er geen deal met Labour en UKIP meer mogelijk is nu Labour zich met nadruk tegen het referendum verklaarde. Maar met naar verwachting slechts twee zetels heeft hij nu weinig te willen. Zo werkt het nu eenmaal in een districtenstelsel. Lokale partijen zijn, naast de grote twee, nu veel belangrijker geworden.

Cameron heeft zijn belofte vlak voor de verkiezingen nog eens extra herhaald.

Nick Clegg heeft niet uitgesloten dat hij met Cameron gaan regeren als dat referendum er komt. De Liberal Democrats hebben wel met nadruk verklaard tegen een referendum te zijn. Maar ze zijn in deze verkiezingen geslacht. Ze hebben domweg niet veel meer in te brengen.

Dat kan natuurlijk ook zo uitpakken dat ze hun huid duur gaan verkopen.

Maar dat daardoor dit zo beladen EU referendum niet door zou gaan? Dat lijkt toch wel heel onwaarschijnlijk.

Dus dat ziet eruit als groen licht.

Al worden het waarschijnlijk ingewikkelde onderhandelingen.

Bron: De Nieuwe Realist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s