Miliband (Labour) stapt op, Farage (UKIP) en Clegg (LibDem) leggen functie neer

Screenshot_68
Partijleider Ed Miliband van Labour

(Door: Sam de Voogt en Anouk Eigenraam)

De partijleider van Labour, Ed Miliband, is afgetreden. Labour heeft een zware nederlaag geleden in de Britse Lagerhuisverkiezingen. Partijleider Nigel Farage van UKIP wist in zijn eigen kiesdistrict geen zetel te bemachtigen.

Update 13.15: Ed Miliband heeft zojuist bekendgemaakt dat hij opstapt als partijleider. De plaatsvervangend partijleider Harriet Harman neemt zijn taken voorlopig waar tot er een nieuwe leider is gekozen. In zijn verklaring verontschuldigde Miliband zich voor het verlies en zei de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor het slechte resultaat. Hij bedankte zijn partij voor het privilege om de partij te mogen leiden. Miliband toonde zich niettemin strijdlustig. Hij zei door te zullen blijven vechten voor het soort land waar hij in gelooft en zei dat Labour terug zal komen: “Het gevecht gaat door.”

Update 12.30: Farage stapt op, bericht persbureau Reuters nu hij geen zetel heeft. Hij sluit overigens niet uit dat hij zich in september opnieuw kandidaat zal stellen voor het leiderschap van UKIP. Ook Nick Clegg van de LibDems legt zijn functie neer als partijleider. Clegg omschreef het verkiezingsresultaat als ‘desastreuzer’ dan hij zich had kunnen voorstellen.

Bron: EJ Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s