Aantal asielaanvragen afgelopen jaar explosief gestegen

oranjeshicps1

Het aantal mensen dat in 2014 in Nederland een verblijfsvergunning aanvroeg, is meer dan verdubbeld. Alarmerend!

Slecht nieuws van het CBS vandaag. De statistiekafdeling van de Nederlandse overheid heeft vandaag nieuwe cijfers gepubliceerd over immigratie in 2014, en het ziet er allemaal niet zo heel erg best uit:

In 2014 zochten 562.000 mensen hun heil in landen van de Europese Unie. Dat aantal is het hoogste aantal sinds 1992, toen 679.000 asielverzoeken in EU-landen werden ingediend. Het aantal ligt ruim 40 procent hoger dan het jaar ervoor, meldt het CBS vandaag. Zweden staat bovenaan in de lijst met 78 asielzoekers per 10.000 inwoners, gevolgd door Hongarije (42), Oostenrijk (33), Malta (30), Denemarken (26) en Duitsland (21).

In Nederland vroegen vorig jaar 21.800 mensen asiel. In 2013 waren dat er 9800.

Al met al zijn er dus meer dan twee keer zoveel vluchtelingen binngenkomen als het jaar daarvoor: een verdubbeling!

De oorzaak voor deze gigantische stijging mag uiteraard geen enkele twijfel wekken: ISIS. Het religieus geïnspireerde geweld in Syrië en Irak heeft een grote mensenmessa op de been gebracht. De toename komt dus voor het geheel voor de rekening van Syrische vluchtelingen, die voornamelijk per boot wegvluchtten voor het moorddadige regime dat momenteel helaas nog steeds huishoudt in Syrië en Irak.

In ieder geval: het moge duidelijk zijn wat er moet gebeuren. De meest schrijnende van deze vluchtelingen kunnen we wellicht onderdak geven, alhoewel de meeste van deze mensen ook prima terechtkunnen bij een vluchtelingenkamp in de regio. Hoe dan ook kunnen we niet blijven doorgaan met het opvangen van zulke grote groepen vluchtelingen, want het ontwricht de Nederlandse samenleving. Het strenger maken van asielwetten is wat mij betreft dan ook zeer aanbevelenswaardig.

Maar nog mooier zou het zijn als we gewoon de hele oorzaak voor deze massale volksverhuizing uit Syrië kunnen stoppen: ISIS gewoon helemaal en ongenadig hard wegvagen. Zo lang dat echter nog niet gebeurd is, denk ik dat we wel een paar lessen kunnen leren van Australië.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s