‘Tarik Z. is niet in de war’

‘Journaaldreiger’ Tarik Z., die met een alarmpistool het NOS-gebouw binnendrong, een beveiliger gijzelde en zendtijd eiste, is geen verwarde man. Dat zegt zijn advocaat.

,,Van begin af aan heb ik op een heldere manier met hem kunnen spreken over wat hij heeft gedaan”, zegt advocaat Ton Visser tegen de NOS. ,, Anders dan in de media wordt verwoord, dat het om een verward of gestoord iemand zou gaan, heb ik die indruk totaal niet.”

De advocaat spreekt uit ervaring. ,,Ik heb in mijn praktijk veel mensen meegemaakt waar wel het etiketje gestoord of minder toerekeningsvatbaar op kon worden geplakt, en met Tarik heb ik niet de indruk dat het die kant op zou moeten gaan.”

Z. verschijnt dinsdag voor het eerst in het openbaar voor de rechtbank in Lelystad. De twintigjarige jongeman wordt verdacht van gijzeling, bedreiging en verboden wapenbezit.

‘Wereldzaken’

Z. drong op 29 januari het gebouw van de NOS binnen. Hij had een op een echt vuurwapen lijkend alarmpistool bij zich, gijzelde een beveiliger en eiste zendtijd waarin hij over ,,grote wereldzaken” zou vertellen. De beveiliger liep met Z. door het pand en leidde hem naar een lege studio. Daar werd Z. overmeesterd.

Het achtuurjournaal ging door Z.’s actie niet door. De beelden van Z. in de studio en de agenten die hem overmeesterden gingen de wereld over.

Hoewel Z. een briefje overhandigde waarin stond dat ,,98 hackers” klaarstonden voor een cyberaanval en er acht zware explosieven met radioactief materiaal in het land waren geplaatst, is uit niets gebleken dat hij met anderen heeft samengewerkt. In zijn bekentenis vertelde hij later ook dat hij alleen heeft gehandeld.

Tijdens de zogeheten pro-formazitting gaat het over het onderzoek naar de persoonlijkheid van Z. en over zijn voorlopige hechtenis.

Bron: telegraaf.nl

“Dus hij is niet verward, verminderd toerekeningsvatbaar? Wat er dan overblijft is heel duidelijk. Hij is dus gewoon knettergek!! WHAT’S NEW”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s