“Universiteit Antwerpen is de enige universiteit in Europa die op bachelorniveau een vak ‘Islamic Worlds’ verplicht opneemt in het curriculum. Een primeur waar ze trots mag op zijn.”

Screenshot_26

(Door: Kris Vanmarsenille)

Bachelorstudenten Geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen moeten over twee jaar verplicht een vak ‘Islamic worlds’ volgen. Daarin worden ze ingewijd in de geschiedenis van de islamitische culturen. Universiteit Antwerpen is de enige unief in Europa die op bachelorniveau zo’n vak verplicht opneemt in het curriculum. Een primeur waar ze trots mag op zijn.

Eigenlijk is het vreemd dat een kleine universiteit van een bescheiden stadje als het onze als eerste met deze opleiding uitpakt. Het is zelfs verwonderlijk dat geen andere toonaangevende topuniversiteit een gelijkaardig aanbod voor haar studenten in de aanbieding heeft. Zelden in de geschiedenis van de mensheid heeft de islam immers zo veel mensen beroerd als nu. Zelden is er meer gediscussieerd over deze religie en over de culturen die er rond zijn ontstaan. Meer dan ooit is duidelijk dat de islamcultuur zich niet beperkt tot een bepaalde regio, maar wereldwijd invloed uitoefent op het persoonlijke leven van mensen en op de organisatie van staten en gemeenschappen. Steeds meer van onze stadsgenoten zijn moslim en leven gedeeltelijk in een cultuur die door de islam beïnvloed is. En toch blijkt vaak dat de algemene kennis van die cultuur en haar geschiedenis zeer beperkt is.

Lees verder>>>
(h/t “Rudi”)

Bron: EJ Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s