Brits Labour steunt EU-referendum

Screen Shot 2015-05-24 at 21.03.27

Na de verkiezingen maken de sociaaldemocraten een grote draai.

De timing is wat merkwaardig, maar het Britse Labour zegt nu vóór een Europees referendum te zijn. Dat bericht RTL Nieuws:

Labour had tijdens de verkiezingen nog gezegd dat er pas een referendum zou komen als er meer macht uit Londen zou verdwijnen naar Brussel. “Het Britse volk wil iets te zeggen hebben over het lidmaatschap van de EU. Daarom steunt Labour vanaf nu het wetsontwerp voor het referendum”, zegt partijleider Harriet Harman in de Sunday Times.

Hoewel ze wat dat betreft naar de Tories toetrekt, zijn er verschillen. Zo willen de Conservatieven macht terugnemen van Brussel. Labour lijkt daar minder in geïnteresseerd te zijn.

“Labour wil niet dat het Verenigd Koninkrijk door een onbedoelde misstap de EU verlaat. We hebben meer macht binnen de EU dan we ooit zouden kunnen hebben in ons eentje.”

Premier Cameron wil enkele bevoegdheden terugnemen van Brussel. Daarna wil hij een referendum uitschrijven. Opvallend is daarbij dat uit een peiling van de krant The Times blijkt dat 44% van de lezers voor EU-lidmaatschap was, en 36% tegen. Als er een referendum komt kon het dus weleens bijzonder spannend worden.

Aan de andere kant geldt dan wel dat de voorstanders van het lidmaatschap met een significante voorsprong beginnen. Als de onderhandelingen slagen komt daar nog eens bij dat alle grote partijen, behalve UKIP, kiezers zullen adviseren om voor lidmaatschap te stemmen.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s