Westerse boycot 9-mei-parade onbezonnen en beledigend

Screenshot_23

(Door: Camille-Renaud Merlen)

Verdiept wederzijds onbegrip terwijl dialoog met Rusland nodig is

Afgelopen 9 mei vond de traditionele Overwinningsparade op het Rode Plein in Moskou dit jaar zonder de belangrijkste Westerse leiders plaats. Met de boycot uitten zij hun ongenoegen met betrekking tot Ruslands aandeel in de gang van zaken in Oekraïne. Deze zet heeft het wederzijdse onbegrip echter onnodig verdiept, terwijl samenwerking en dialoog met Rusland op dit moment juist broodnodig zijn.

Belangrijkste herdenking Rusland

Sinds 1945 herdenkt men in Moskou elk jaar op 9 mei de capitulatie van Nazi-Duitsland door middel van een militaire parade. Dat gebeurde dit jaar met extra veel vertoon om het zeventigjarige jubileum te vieren. Ook was het een van de laatste keren dat relatief veel veteranen aanwezig waren.

De betekenis van de ‘Grote Vaderlandse Oorlog’ voor Russen is moeilijk te overschatten voor buitenlanders. De oorlog heeft het land ingrijpend en blijvend beïnvloed, in de eerste plaats demografisch. Zo kwamen 27 miljoen Sovjetburgers en -soldaten om het leven, waarschijnlijk het hoogste aantal oorlogsslachtoffers dat een land ooit te betreuren had. Veel Russen zien de overwinning op Nazi-Duitsland dan ook in de eerste plaats als de hunne, en beschouwen het als één van Rusland´s belangrijkste bijdragen aan de mensheid.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)

Post onlineBron: EJ Bron
Post online

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s