Een gewapende inbreker stormde de slaapkamer binnen. Toen greep deze vader in

5161395875_50983360ab_z

Een crimineel die ‘s nachts in je huis inbreekt, het lijkt een scene uit een horrorfilm. Het wordt al helemaal eng als die inbreker ook nog eens gewapend is…

Deze nachtmerrie werd werkelijkheid voor het jonge gezin Van der Linde uit Steenwijk. Om drie uur ‘s nachts wordt opeens de slaapkamerdeur geopend. Vader Jan (39) verwacht dat zijn zoontje binnenkomt, maar in plaats daarvan wordt hij besprongen door een vreemde man, gewapend met een groot keukenmes. De inbreker eist geld, maar de onverschrokken monteur Van der Linde slaat van zich af.

Jan en zijn vrouw Sanne blijven niet ongedeerd: tijdens het gevecht wordt de vader van het gezin door de inbreker in zijn wang gestoken, en Sanne wordt gestoken in haar hand. Toch geeft Jan niet op:

“Ik heb net zolang op z’n gezicht geslagen tot hij het mes liet vallen.”

Uiteindelijk lukt het ‘t echtpaar om de inbreker te overmeesteren. Jan gaat op de inbreker zitten en gooit het mes aan de kant, terwijl Sanne beneden de kinderen geruststelt.

Op dat moment dachten Jan en Sanne dat deze nachtmerrie dan eindelijk voorbij was, maar dat bleek niet zo te zijn. De inbreker kwam namelijk opeens bij en greep direct weer naar zijn mes. Jan zag het gebeuren en schakelde de dief dit keer écht uit. Hij legt uit:

“Ik heb op hem ingeslagen tot hij niet meer bewoog. Ik vecht voor mijn gezin.”

De verdachte is afgevoerd naar het politiebureau en daarna opgenomen in het ziekenhuis.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt nog of de zelfverdediging van de familie Van der Linde voor de wet toelaatbaar was. Het echtpaar heeft toegezegd hun volledige medewerking aan het onderzoek te verlenen – Jan is ervan overtuigd dat zijn aanpak van de inbreker geoorloofd was:

“Ik snap het OM wel, maar als dit geen noodweer is geweest, wat is dat dan wel? Als ik hem niet had gepakt, waren we er nu niet meer geweest. Hij was erop uit om ons neer te steken.”

Het is zeer waarschijnlijk dat het Openbaar Ministerie rekening houdt met Jans geestelijke gesteldheid, maar zeker weten doen we dat nog niet. Het enige waar we wél zeker van kunnen zijn is dat Jan een echte held is: als hij niet had ingegrepen was dit verhaal vrijwel zeker heel anders afgelopen.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s