Financiën: geen hogere naheffing EU

Image ANP260515211-1

DEN HAAG (ANP) – Nederland heeft de Europese Unie geen nieuwe of hogere naheffing van 133 miljoen euro betaald. Het ministerie van Financiën heeft dat dinsdag laten weten, naar aanleiding van berichtgeving dinsdag in De Telegraaf en vragen van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.

In twee documenten die het kabinet vorige week naar de Kamer stuurde, duikt het bedrag van 133 miljoen euro op, in het kader van de naheffing die het kabinet vorig jaar aan Brussel moest betalen. Die was netto 642 miljoen euro, bruto 1,1 miljard. Volgens Financiën is de 133 miljoen geen nieuwe of extra naheffing, maar is er sprake van een zogeheten kasschuif, waarbij eerder geboekte ontvangsten zijn doorgeboekt naar 2015.

Financiën stelt daarbij dat de toelichting bij het bedrag in de documenten die naar de Kamer zijn gestuurd onjuist was. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zal de Kamer dinsdag uitgebreider informeren over de kwestie.

MAAR…….Nu al ruzie: De 133 miljoen naheffing is volgens De Dijs geen naheffing, maar een ‘aanvullende begroting’. Maar dat smoesje – want dat is het – is al weer debunked door Omtzigt: die aanvullende begroting bedroeg 55 miljoen, geen 133. Dus meteen een boze oppositie bij de interruptiemic. Waarom er wel een smoesje online gezet kan worden, terwijl er geen Kamerbrief is?


UPDATE 17:05 Lol. Boze Omtzigt weigert zijn spreekbeurt zolang de Kamerbrief over de naheffing niet binnen is.
Brief 17u35: Daar is ie dan. En we zijn niks wijzer geworden:

Knipsel555555

Bron: ThePostOnline

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s