ISIS toont zijn meedogenloosheid: seksslavinnen die niet meewerken worden levend verbrand

_77791161_77791160

Hoeveel gruwelijker dan dit kan het nog?

Inmiddels zijn we in het Westen welbekend met de Islamitische Staat en de wijze waarop de dienstdoende jihadisten omgaan met mensenlevens van andersdenkenden. Als zij al niet meteen op gewelddadige wijze vermoord worden, dan worden ze eerst wel langdurig mishandeld. Case in point is hier een verhaal dat de Washtingon Post opving bij VN-onderzoekers die de grootschalige wanpraktijken in Syrië en Irak aan de kaak proberen te stellen:

We heard one case of a 20-year-old girl who was burned alive because she refused to perform an extreme sex act. We learned of many other sadistic sexual acts. We struggled to understand the mentality of people who commit such crimes.

Een afgrijselijk einde voor een toch al compleet door jihadisten geruïneerd leven. Maar grove mishandelingen van seksslavinnen zijn in Syrië en Irak aan de orde van de dag.

De verbrandingsdood is trouwens niet alleen voorbehouden voor seksslavinnen. Ook een gevangen Jordaanse piloot werd op deze manier en compleet met begeleidende video van het leven beroofd. De Jordaniërs namen wraak door een furieuze bommenregen te laten neerdalen op het bezette gebied, maar wie zorgt voor de gerechtigheid van de vermoorde seksslavinnen?

Overigens, dat ISIS seksslavinnen neemt, is iets dat we op De Dagelijkse Standaard al eerder constateerden en aan de kaak stelden. Complete slavenmarkten werden ingericht om vrouwen als beesten te verhandelen:

Toch kan het blijkbaar nog erger worden dan tot nu toe aangenomen. Arabische media berichten namelijk dat ISIS nu een slavenmarkt heeft gecreëerd waar vrouwen van religieuze minderheden worden verhandeld. Een woordvoerder van de Red Crescent (de islamitische versie van het Rode Kruis) laat dat weten. Blijkbaar worden sjiitische, christelijke en yazidische vrouwen gekidnapt, om vervolgens te worden verhandeld. “De organisatie zette tientallen families vast op het vliegveld van Tal Afar.” De vrouwen werden gescheiden van de mannen, waarna de laatsten in koelen bloede vermoord werden… en de vrouwen werden afgevoerd.

Laten we voor deze meisjes, en alle andere slachtoffers van de ISIS-barbarij, hopen dat er een spoedig einde komt aan de Islamitische Staat en diens zieke, sadistische praktijken.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s