Anti-moslimprotest bij moskee

image

Ongeveer 250 anti-moslimdemonstranten werden vannacht in Arizona geconfronteerd met een even zo grote groep die de islam verdedigde. Veel van de anti-moslimdemonstranten droegen een t-shirt waarop een godlasterende tekst stond.

De demonstratie liep niet uit de hand, maar de twee groepen raakten meerdere malen in een verhitte discussie. De demonstranten werden uit elkaar gehouden door politielinten, die zij niet mochten passeren. Dat schrijft The Washington Post.

Demonstratie voor het vaderland

Jon Ritzheimer, organisator van het protest, noemde de demonstratie een patriottistisch teken van weerstand tegen de tirannie van de islam in Amerika. “Ik zou graag meer van dit soort evenementen in andere staten zien”, zei Ritzheimer. “Ik wil medevaderlanders naast me hebben staan. Dit gaat niet om mij. Iedereen denkt het, ik zegt het alleen.”

‘Haat, fanatisme en racisme = oud’

Usama Shami, voorzitter van een islamitisch centrum, was niet verrast door de demonstratie. “Haat, fanatisme en racisme – dat is oud. Er zijn geen verschillen met de nazi’s of neo-nazi’s. Ze geloven niet dat de maatschappij multicultureel moet zijn”.

Ritzheimer protesteerde eerder publiekelijk nadat twee burgers uit Phoenix door de politie dood werden geschoten bij een wedstrijd voor het tekenen van de beste Mohammedcartoon. Ritzheimer zegt zelf terroristische bedreigingen via Twitter te hebben ontvangen. Hij en zijn gezin voelen zicht niet meer veilig: “Ik kan mijn kinderen niet op laten groeien in een maatschappij waar tirannie heerst”.

image

image

Bron: IndentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s