De gulle hand ( met gat) van de overheid

hand

U weet dat de overheid ieder jaar 3% meer geld uitgeeft dan zij ontvangt. Die 3 procent regeling, o.a. voorgeschreven door  de EU in Brussel is een van de zaken waar het kabinet Rutte erg trots op is. Maar eigenlijk zou je als eenvoudige burger zeggen, trots zijn doe je pas als je niet meer uitgeeft dan er binnenkomt, want die 3 procent betekent toch altijd nog een tekort van 15 miljard.

Iedere burger of familie in ons land weet of liever gezegd hoort te weten dat je niet meer moet uitgeven dan wat je verdient, ofschoon met het stijgende aantal mensen die naar de zorgsanering moeten, kun je de vraag stellen of het oude gezegde : “De tering naar de nering zetten ” bij deze mensen is doorgedrongen. In den Haag in ieder geval niet.

Wij wachten nu dan ook met spanning af  op de dag dat de dienstdoende Minister van Financiën doodleuk komt vertellen dat de begroting zoals dat heet sluitend is, door …. eenvoudig de belastingen  te verhogen en de kosten welke aan burgers worden uitgegeven te verlagen  met … 15 miljard en klaar is Jeroentje Kapoentje of hoe zijn opvolger ook mag heten.

Lees hele artikel

Bron: GeenNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s