Het feest van Martin Bosma

P1460544

Door Rob Kern

 In de Ridderzaal nam Saskia Stuiveling op 28 mei jl. afscheid van de Algemene Rekenkamer. Tegelijkertijd werd in de Oude Zaal van de Tweede Kamer het belangwekkende boek van Martin Bosma ‘Minderheid in eigen land’ gepresenteerd.

Voor de deur van het gebouw stond een zwaar bewapende marechaussee en vormde zich een grote rij goed geklede mannen en vrouwen. Wie niet beter wist, zou denken dat het ging om een boekpresentatie van de VDD of D66. De toegang tot het gebouw was beveiligd als Fort Knox en de veiligheidscontroles waren zoals op Schiphol. Ook hier moesten voor de detectiepoortjes de schoenen uit.

Wij komen om 15.45 uur aan en bereiken de zaal om 16.20 uur. Na ons, nog lange rijen mensen: pers, veel Eerste en Tweede Kamerleden van de PVV en PVV-vertegenwoordigers uit provincies en gemeenten. Bosma kent iedereen en groet hartelijk. Hij is een lange man van vijftig jaar met een jonge uitstraling. Studeerde politicologie in Amsterdam en sociologie in New York. Sinds 2004 is hij Wilders’ rechterhand. Hij is geliefd als ondervoorzitter van de Tweede Kamer vanwege zijn punctualiteit en humor, is charmant maar bescheiden en mijdt publiciteit als het kan.

De zaal gaat dicht om 16.35 uur en de presentatie van het boek begint. Bosma gebruikt deze bijeenkomst ook als afscheid van de recent overleden Hans Jansen, lid van het Europees Parlement voor de PVV. Het eerste exemplaar van het boek wordt aangeboden aan de weduwe en zij treedt op als eerste spreker. Mevrouw Jansen is een lange, magere, erudiete vrouw. Zij verontschuldigt zich op voorhand dat zij meer over Hans zal spreken dan over het boek van Bosma. Eigenlijk gaat vooral over de innige relatie tussen Jansen en Bosma. Mevrouw Jansen is onder de indruk van de aandacht en het respect dat Hans Jansen van de aanwezigen krijgt.

Lees verder Het feest van Martin Bosma

Bron: De Nieuwe Realist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s